Conserve

Dulceata de ardei iute si ardei kapia

Dulceata de ardei iute merge foarte bine la tocanite, supe, cartofi prajiti, pizza, etc.

Ardeii se spala, se curata de seminte si se taie in cubulete mici.. Intr-o cratita, se amesteca otetul si zaharul si se lasa sa fiarba circa 30 de minute.. Se adauga ardeiul iute si cel kapia si se lasa la fiert, la foc mic, aproape o ora.. Se asaza dulceata in borcane, se invelesc cu o patura si se lasa la racit.

Dulceata de ardei iute si ardei kapia


Portii

20

portii


Timp preparare

70

minute


Timp gatire

70

minute

Ingrediente

  • 900 gr ardei iute rosu

  • 500 gr ardei kapia

  • 1 l otet alb

  • 1 kg zahar alb

Mod de preparare

  • Ardeii se spala, se curata de seminte si se taie in cubulete mici.
  • Intr-o cratita, se amesteca otetul si zaharul si se lasa sa fiarba circa 30 de minute.
  • Se adauga ardeiul iute si cel kapia si se lasa la fiert, la foc mic, aproape o ora.
  • Se asaza dulceata in borcane, se invelesc cu o patura si se lasa la racit.

Share