Conserve

Dulceata cu fructe de soc

Va voi da o reteta de dulceata cu fructe de soc. Fructele vor fi culese la sfarsitul lunii august chiar septembrie in unele parti cand sunt foarte mature si foarte inchise la culoare Curatati si spalati fructele foarte bine sub un jet de apa. Puneti-le intr-o cratita din inox impreuna cu zaharul, coaja de lamaie, zeama acesteia si marul taiat felii (cu coaja cu tot) timp de o ora la foc mediu amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Dupa o ora (in unele cazuri chiar si o ora si jumatate) cand vedeti ca dulceata nu mai are aspect moale si este legata o luati de pe foc si o puneti imediat in borcane cu filet.Intoarceti borcanul si acoperiti cu un prosop umed. Va asigur ca dulceata cu fructe de soc mancata dimineata la micul dejun sau pusa pe un blat de tort este un deliciu. Spor la munca si pofta buna!! Alte retete de dulceata recomandate:

Dulceata cu fructe de soc este foarte sanatoasa si simpla de facut.Pentru dulceata din fructe de soc aveti nevoie 1 kg de fructe de soc, 700 gr de zahar, sucul si coaja unei lamai.

Dulceata cu fructe de soc

Ingrediente

  • 1 kg de fructe de soc,700 gr de zahar,sucul si coaja unei lamai,un mar

Mod de preparare

  • Dulceata cu fructe de soc este foarte sanatoasa si simpla de facut.Pentru dulceata din fructe de soc aveti nevoie 1 kg de fructe de soc, 700 gr de zahar, sucul si coaja unei lamai.

Share