Deserturi

Dulce de leche

Cutia de lapte condensat se pune intr-un vas cu apa,astfel incat sa fie acoperita complet cu apa.Punem vasul in cuptorul incalzit si lasam sa fiarba la foc mic.Eu am lasat 1 ora si 45 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.Pentru a evita riscul de explozie,va trebui sa mai completam vasul cu apa fierbinte daca aceasta scade.Conserva va trebui sa fie tot timpul acoperita cu apa.Dupa ce timpul de fierbere a expirat,lasam conserva sa se raceasca in vasul in care am fiert-o.Putem sa fierbem mai multe conserve in acelasi timp daca dorim.Daca nu folosim imediat caramelul,putem sa pastram conserva la frigider.Cand deschidem cutia,amestecam crema de lapte cu un tel,iar daca o dorim mai fluida,putem s-o incalzim putin.

O reteta foarte cunoscuta,sunt convinsa ca cei mai multi o cunoasteti deja.Oricum i-am zice doce de leite in spaniola, confiture de lait in franceza,ori dulceata de lapte,este o crema caramel,obtinuta din zahar caramelizat lent in lapte sau din laptele condensat indulcit. Chiar daca este un desert traditional din America de Sud, caramelul hispanitatii a cunoscut gloria in

Dulce de leche

Ingrediente

  • 0 cutie lapte condensat indulcit DeLatte(397 ml) un vas cu apa multa rabdare,adica minim 2 ore cat va sta in cuptor

Mod de preparare

  • O reteta foarte cunoscuta,sunt convinsa ca cei mai multi o cunoasteti deja.Oricum i-am zice doce de leite in spaniola, confiture de lait in franceza,ori dulceata de lapte,este o crema caramel,obtinuta din zahar caramelizat lent in lapte sau din laptele condensat indulcit. Chiar daca este un desert traditional din America de Sud, caramelul hispanitatii a cunoscut gloria in tarile de limba spaniola.Asa se face ca-l vom gasi in diferite forme de consistenta,folosit la sosuri,inghetata,glazuri,bomboane si diferite deserturi. In utilizarea lui va trebui sa tinem seama de faptul ca este deosebit de dulce.Eu spre exemplu il folosesc cu foarte multa zgarcenie,pentru ca nu-mi plac deserturile foarte dulci. Eu am preparat dulce de leche din lapte condensat indulcit DeLatte.

Share