Aperitive / Garnituri

DROBOCARTOFIN

Nu stiam ce denumire sa-i pun :d este un fel de drob din cartofi inventat de mine din dorinta de-a face cartofi frantuzesti si findca nu am avut suficienti cartofi mi-a venit aceasta idee 🙂

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert impreuna cu sare .

Separat punem la robot baconul si salamul la viteza mare (sa fie ca o pasta). Dupa ce s-au fiert cartofii ii lasam la racit si apoi ai pisam cu furculita. Adaugam untul ,condimentele si faina,amestecam pana se va forma un fel de aluat un pic mai moale dar bun de modelat.

Pregatim tava de chec pe care o tapetam cu

DROBOCARTOFIN


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 6 cartofi

  • 130 gr de bacon

  • 100 gr salam cu sunca

  • 100 gr cascaval ras

  • 80 mil smantana

  • 3 oua fierte

  • 1 galbenus

  • 25 gr de unt

  • 3 linguri faina

  • sare,condimente dupa plac

  • eu am mai pus busuioc si un pic de cimbru

Mod de preparare

  • Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert impreuna cu sare .

    Separat punem la robot baconul si salamul la viteza mare (sa fie ca o pasta). Dupa ce s-au fiert cartofii ii lasam la racit si apoi ai pisam cu furculita. Adaugam untul ,condimentele si faina,amestecam pana se va forma un fel de aluat un pic mai moale dar bun de modelat.

    Pregatim tava de chec pe care o tapetam cu unt si faina si punem primul strat de cartofi urmat de pasta de bacon si salam. Deasupra punem ouale fierte si preseram cu jumatate din cascaval, apoi imbracam cu restul de aluatul ramas si dam la cuptor cam 20-25 min. Separat frecam galbenusul cu smantana si restul de cascaval si cand s-au rumenit cartofii ii scoatem din cuptor si turnam peste ei compozitia de smantana si mai lasam 5-8 minute pana se formeaza o crusta. Se lasa la racit cam 40 min apoi se serveste cu diferite salate sau muraturi.

Share