Vegetariana

Drob vegetarian

Linte, ciuperci si verdeturi intr-o combinatie inedita… Inspiratia mea pentru aceasta reteta a fost Gourmandelle si ma bucur ca am probat reteta cu foarte mici modificari… Multumesc! 🙂

Lintea se fierbe pentru 15 minute, se lasa la racit, apoi se scurge. Se pune intr-un vas largut.. Se incinge uleiul in tigaie, apoi se soteaza ceapa, morcovul si ciupercile tocate marunt (eu le-am pus la blender). Am adaugat si ceapa verde tocata si usturoiul, apoi verdeata. Se lasa in jur de 7 minute la foc mic si se amesteca din cand in cand. Se potriveste gustul de sare si de piper, se pune si

Drob vegetarian


Portii

10

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 1 cana linte rosie

  • 1 cana ciuperci Champignon

  • 1 buc morcov

  • 1 buc ceapa

  • 1 legatura ceapa verde

  • 1 legatura usturoi verde

  • 1 legatura marar proaspat

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • dupa gust cimbru proaspat

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1 praf de turmeric/curcuma

  • 5 buc ou

  • 2 linguri ulei de masline

  • 3 linguri faina

Mod de preparare

  • Lintea se fierbe pentru 15 minute, se lasa la racit, apoi se scurge. Se pune intr-un vas largut.
  • Se incinge uleiul in tigaie, apoi se soteaza ceapa, morcovul si ciupercile tocate marunt (eu le-am pus la blender). Am adaugat si ceapa verde tocata si usturoiul, apoi verdeata. Se lasa in jur de 7 minute la foc mic si se amesteca din cand in cand. Se potriveste gustul de sare si de piper, se pune si turmericul. Combinam cu lintea din vas.
  • Lasam la racit cateva minute, apoi adaugam 2 oua si amestecam bine compozitia, punem si faina si din nou amestecam.
  • 3 oua fierte le asezam ca la drob, in interior.
  • Coacem preparatul pentru 40-45 de minute, intr-o forma de chec unsa cu putin ulei, facem testul cu scobitoarea; este gata cand nu ramane nimic lipit de ea.
  • Lasam la racit si-l scoatem din forma, se desprinde usor. Il servim dupa dorinta sau inspiratie… E un aperitiv delicios 🙂

Share