Ficat

Drob mozaic, din ficatei de pui

Nu prepar niciodată drob de miel, ci din ficăței, sau din ciuperci. Și acum, pentru Paștele Blaijinilor am făcut un drob de ciuperci champignons și un drob mozaic, din ficăței de pui. De obicei, făceam un drob de ficăței simplu, mai rar din acesta, mozaic. Am descoperit această rețetă de drob mozaic în urmă cu vreo trei ani, pe net și l-am preparat imediat, pentru că mi-a plăcut cum arăta, dar n-am făcut atunci poze, pentru că nu eram bucătăraș. De data aceasta, am făcut și poze, mai ales că a ieșit foarte bun și a fost apreciat…
Am socotit câte două felii groase și consistente/porție de aperitiv special…

Se curăță, se spală și se taie rondele ceapa verde și usturoiul.

Se aleg frunzele de pătrunjel și mărarul, se spală și se toacă.

Se fierb tari ouăle, se răcoresc, se curăță de coji și se taie în sferturi.

Ficățeii se curăță de pielițe, se spală și se fierb. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert, se lasă să se răco

Drob mozaic, din ficatei de pui


Portii

7

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 grame de ficăței de pui

  • 6 ouă fierte tari

  • 8 ouă crude

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 1 legătură de usturoi verde

  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

  • 1 legătură de mărar

  • 2 linguri de făină albă

  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui

  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Se curăță, se spală și se taie rondele ceapa verde și usturoiul.

    Se aleg frunzele de pătrunjel și mărarul, se spală și se toacă.

    Se fierb tari ouăle, se răcoresc, se curăță de coji și se taie în sferturi.

    Ficățeii se curăță de pielițe, se spală și se fierb. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert, se lasă să se răcorească, după care se taie cubulețe ceva mai mari.

    Ouăle crude se mixează, cu: sarea, piperul, bicarbonatul de sodiu, uleiul și făina albă. Când amestecul este omogen se adaugă verdețurile (ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul) iar la urmă, ficățeii tăiați cubulețe și ouăle tăiate sferturi.

    Se amestecă ușor, ca să nu se sfărâme chiar toate gălbenușurile și se toarnă compoziția în tava unsă în prealabil cu unt, sau cu ulei.

    Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie și când drobul se rumenește și trece testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor. Se lasă drobul să se răcească definitiv, înainte de a se scoate din tavă și felia.

    Se păstrează la frigider, în recipiente închise.

Share