Aperitive / Garnituri

Drob de pui

Nu stiam ce noutati sa pregatesc anul acesta pentru masa de Paste. Intr-un final m-am gandit sa incerc o reteta noua de ceva gustos… am ales drobul de pui, umplut cu oua fierte, mai ales, pentru ca la masa aveam invitati care nu manaca preparate din miel. Reteta am gasit-o pe aici, pe la voi, dragi bucatarasi. Sper sa va placa si voua:)

Pregatire carne: Se decongeleaza, daca este cazul, se spala si se pun separat la fiert pulpele si ficateii. Se verifica cu o furculita daca sunt gata, apoi se scurg de apa si le tocam marunt.

Verdeata: Se spala si se curata legaturile de verdeata, ceapa si

Drob de pui


Portii

8

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 4 pulpe mari de pui

  • 500 gr ficatei de pui

  • 2 legatura de ceapa verde

  • 2 legatura usturoi verde

  • 1 legatura marar

  • 1 legatura patrunjel

  • 5 oua fierte

  • 4 oua crude

  • sare

  • piper

  • ulei

Mod de preparare

  • Pregatire carne: Se decongeleaza, daca este cazul, se spala si se pun separat la fiert pulpele si ficateii. Se verifica cu o furculita daca sunt gata, apoi se scurg de apa si le tocam marunt.

    Verdeata: Se spala si se curata legaturile de verdeata, ceapa si usturoiul apoi se toaca si acestea marunt.

    Oalele: Punem la fiert cele 5 oua pentru 10 minute, le lasam la racit, apoi le curatam de coaja.

    Toate ingredientele tocate le punem int-un bol mare, le amestecam cu oualele crude, peste care adaugam sare si piper dupa gust.

    Tapetam o tava dreptunghiulara (de cozonac) cu hartie de cop, ungem cu putin ulei, adaugam jumatate din compozitia de carne peste care punem oualele fierte, apoi acoperim cu restul compozitie.

    Intr-un cuptor preincalzit, se baga tava la copt pentru aproximativ 50 de minute la foc mediu.

    Dupa ce s-a racit, drobul se scoate din forma si se taie felii.

    Pofta buna!

     

Share