Romaneasca

Drob de pui cu ciuperci – Reteta de Paste

O reteta de drob, cu pui si ciuperci, care inlocuieste cu brio reteta clasica de drob cu maruntaie de miel.

Punem 50 ml de ulei intr-o cratita, la incins.. Tocam 4 cepe si 500 gr de ciuperci si le punem la calit, adaugand sare si piper dupa gust.. Fierbem separat intr-o oala pieptul de pui cu putina sare. Cand este fiert, il scoatem si il taiem bucatele mici.. Tocam o legatura de ceapa verde si una de usturoi si le punem peste carnea de pui. Adaugam 8 oua crude, turnam si ciupercile calite si amestecam

Drob de pui cu ciuperci – Reteta de Paste


Portii

10

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci

  • 4 buc ceapa

  • 50 ml ulei

  • 500 gr piept de pui

  • 1 legatura ceapa verde

  • 1 legatura usturoi verde

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1 buc morcov

  • 16 buc ou

Mod de preparare

  • Punem 50 ml de ulei intr-o cratita, la incins.
  • Tocam 4 cepe si 500 gr de ciuperci si le punem la calit, adaugand sare si piper dupa gust.
  • Fierbem separat intr-o oala pieptul de pui cu putina sare. Cand este fiert, il scoatem si il taiem bucatele mici.
  • Tocam o legatura de ceapa verde si una de usturoi si le punem peste carnea de pui. Adaugam 8 oua crude, turnam si ciupercile calite si amestecam bine. Mai punem sare si piper, doar daca este nevoie.
  • Pregatim doua tavi de cozonac sau de chec si asezam hartie de copt in ele, apoi turnam cate un sfert din compozitie in fiecare.
  • Vom fierbe 6 oua tari, le curatam de coaja si le asezam in tavi, unul dupa altul. Turnam si restul de compozitie in ambele tavi, cat sa acoperim ouale, si nivelam.
  • Fierbem un morcov in prealabil si ornam tavile cu rondele de morcov, apoi ungem compozitia pe deasupra cu 2 oua batute spuma.
  • Se coc in cuptorul preincalzit, la 180°C, pentru 50 de minute.

Share