Aperitive / Garnituri

Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)

Am ajuns si eu cu chiu cu vai la reteta cu numarul 300.
Am ales aceasta reteta pentru ca am fost extrordinar de incantata de rezultat, cred ca nu am mancat niciodata un dovlecel mai bun .
Initial am vrut sa prepar dovlecei pane dar mi-au parut prea banali si prea inecati in ulei .
Poate denumirea nu e potrivita dar alta nu-mi vine in minte .

Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei si tapetata cu 2 linguri de pesmet asezati un strat de dovlecei [ care au fost spalati] taiati in felii subtiri pe lungime .Presarati saresi jumatate de verdeata  peste dovlecei .

Bateti cele 3 oua bine si incorporati faina + putina sare .

Turnati jumatate din compozitie peste dovlecei si radeti putin cas.

Mai puneti un strat d

Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 3 dovlecei mici fara seminte .

  • 3 oua

  • 3 linguri faina alba

  • 3 linguri pesmet

  • 3 linguri ulei porumb

  • 3 linguri verdeata [ patrunjel +usturoi verde]

  • 150 gr cas mozzarella

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei si tapetata cu 2 linguri de pesmet asezati un strat de dovlecei [ care au fost spalati] taiati in felii subtiri pe lungime .Presarati saresi jumatate de verdeata  peste dovlecei .

    Bateti cele 3 oua bine si incorporati faina + putina sare .

    Turnati jumatate din compozitie peste dovlecei si radeti putin cas.

    Mai puneti un strat de dovlecei restul de verdeata, presarati putin pesmet   si turnati peste in tava restul de oua cu faina .

     Razuiti deasupra mozzarella si dati la cuptorul preincalzit foc mediu cam 20-30 min , pana preparatul  devine rumen .

    Serviti asezonat cu piper . Merge bine stropit cu smantana .

Share