Diverse

Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez

Se scot miezul si semintele dovleceilor cu un cutit semicircular special.Se spala dovleceii si se lasa la scurs.UmpluturaSe pune uleiul la incins intr-o tigaie neaderenta si se adauga semintele de pin ; se prajesc usor pana iau o culoare aurie si se scot pe o farfuire.Se caleste in acelasi ulei ceapa taiata marunt 2-3 minute,apoi se adauga carnea de vita macinata cu sarea si condimentele; se lasa

Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez

Ingrediente

  • Avem nevoie de:1. 1.250 kg dovlecei zucchini foarte mici ( cca 20 de bucati)2. Pentru umplutura -500gm carne de vita macinata- 1 ceapa mare taiata marunt-1/2 cana seminte de pin-5 linguri ulei-1 lingurita sare-2 lingurite condiment mixt: piper, cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara, nucsoara,foi de dafin,ghimbir3.Pentru supa de iaurt Varianta 1 Supa de iaurt solid Jameed -2 bulgari de iaurt solid ( este si sarat deci nu trebuie adaugata sare)-apa fiarta dupa gust( cat dorim supa de sarata)Varianta 2 Supa de iaurt proaspat-4 c ni de iaurt-2 c ni de ap -2-3 lingurite de fain sau amidon de porumb- 6 catei de usturoi-2 linguri ulei-frunza de patrunjel verde4. Garnitura de orez-3 pahare orez-3/4 pahar taitei marunti-5 linguri ulei-4 pahare apa-1 lingurita sare

Mod de preparare

  • Se scot miezul si semintele dovleceilor cu un cutit semicircular special.Se spala dovleceii si se lasa la scurs.UmpluturaSe pune uleiul la incins intr-o tigaie neaderenta si se adauga semintele de pin ; se prajesc usor pana iau o culoare aurie si se scot pe o farfuire.Se caleste in acelasi ulei ceapa taiata marunt 2-3 minute,apoi se adauga carnea de vita macinata cu sarea si condimentele; se lasa cca 10 minute.Se scoate carnea intr-un castron, se adauga semintele de pin si se amesteca; se lasa sa se raceasca.Se umplun dovleceii cu carnea.In tigaia neaderenta se pun 5 linguri de ulei si se calesc dovleceii umpluti pana iau o culoare aurie.Supa de iaurt solid jameed Bulgarii de iaurt solid se sparg, se acopera cu apa fierbinte si se lasa 2-3 ore la inmuiat.Se introduc in blender ( se mai poate adauga putina apa calda ) si se mixeaza; lichidul obtinut se adauga peste dovlecei si se lasa la fiert 15 minute.Supa de iaurt Se pun in blender iaurtul, apa si faina si se mixeaza bine.Se pune la fiert cu dovleceii 15 minute.Se potrivesc de sare.In tigaia neaderenta se pun 2 linguri de ulei si se caleste usturoiul taiat marunt pana ia culoare aurie.Se adauga usturoiul la supa la ultimele clocote.Se decoreaza cu patrunjel verde. Garnitura de orezOrezul se curata si se opareste cu apa fierbinte; se lasa cu apa cca 5 minute,apoi se spala cu apa rece.Intr-o cratita neaderenta se pune uleiul la incins, se adauga taiteii si se lasa pana iau culoara brun deschis.Se adauga apa ; cand apa fierbe se adauga orezul si sarea.Se fierbe la foc mic 20 de minute.Se decoreaza cu seminte de pin.Pofta buna!

Share