Diverse

Dovlecei umpluti la cuptor

Gustul dulceag al dovleceilor premiaza in multe din retetele sezonului cald, fiind deseori pregatiti in combinatie cu tot soiul de branzeturi. Varianta pe care v-o propun include bacon si rosii, pentru un plus de culoare si savoare.

Se sectioneaza dovleceii pe lungime. Vom indeparta capetele si miezul, iar apoi vom condimenta fiecare jumatate cu sare, piper si cimbru.. Intr-un vas, vom amesteca mozzarella rasa cu cateva linguri de parmezan ras si 100 ml de smantana grasa. Vom asezona compozitia dupa gust.. Umplem generos dovleceii, dupa care ii decoram cu feliute de bacon si rosii. Apoi ii punem la cuptorul preincalzit la 180

Dovlecei umpluti la cuptor


Portii

6

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 3 buc dovlecei

  • 150 gr branza Mozzarella

  • 70 gr parmezan

  • 100 ml smantana de gatit

  • 5 felii bacon

  • 2 buc rosii

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • dupa gust cimbru

Mod de preparare

  • Se sectioneaza dovleceii pe lungime. Vom indeparta capetele si miezul, iar apoi vom condimenta fiecare jumatate cu sare, piper si cimbru.
  • Intr-un vas, vom amesteca mozzarella rasa cu cateva linguri de parmezan ras si 100 ml de smantana grasa. Vom asezona compozitia dupa gust.
  • Umplem generos dovleceii, dupa care ii decoram cu feliute de bacon si rosii. Apoi ii punem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 de minute.

Share