Aperitive / Garnituri

Dovlecei invizibili

Sunt grozavi de buni, e foarte adevarat ca mi-a suras foarte tare ideea cand am gasit reteta, dar si rezultatul a fost pe masura. 

Se curata dovleceii, o fasie da una ba, sa ramana dungati.

Se taie feliute foarte subtiri si se sareaza putin.

Se amesteca ouale intregi cu sare, piper, untul topit, dupa care se pune laptele si curry (cat doriti, eu am pus 1/2 lingurita) faina si praful de copt, praful de usturoi (nu era in reteta, dar e dupa gustul meu). Se amesteca foarte bine toate, dupa care se amesteca uso

Dovlecei invizibili


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 3 dovlecei – 700 g

  • 2-3 oua

  • 70 faina alba

  • 100 ml lapte

  • 1 praf de copt

  • 20 g unt topit

  • curry

  • sare

  • piper

  • patrunjel verde

  • ardei rosu -decor

  • 200 g mozzarella sau cascaval ras

  • 1 lingurita praf de usturoi-optional 

Mod de preparare

  • Se curata dovleceii, o fasie da una ba, sa ramana dungati.

    Se taie feliute foarte subtiri si se sareaza putin.

    Se amesteca ouale intregi cu sare, piper, untul topit, dupa care se pune laptele si curry (cat doriti, eu am pus 1/2 lingurita) faina si praful de copt, praful de usturoi (nu era in reteta, dar e dupa gustul meu). Se amesteca foarte bine toate, dupa care se amesteca usor cu feliutele de dovlecei.

    Se unge un vas cu unt, apoi se toarna compozitia. Se niveleaza dupa care se pune mozzarella, se da tava la cuptor pentru 1 ora la 170 grade.

    Se serveste atat calda calda, cat si rece.

    Este o gustare grozava, nebunie nu alta!

    PS: In primele 30 minute am acoperit vasul cu folie de aluminiu, dupa care am dat folia jos.

Share