Mancaruri de legume

Dovlecei butoias cu carne

"Ziua cand imi rasfat nevasta"

 Reteta e destul de simpla,se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale.
Se spala dovlecei,se taie capacul,iar apoi cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul.

    Asa cum v-am spus,umplutura este aceeasi de la sarmale.Intr-o cratita se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa,apoi se adauga orezul bine spal

Dovlecei butoias cu carne


Portii

4

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 6 dovlecei rotunzi;

  • 500 g carne amestec(porc+vita) tocata;

  • 100 g orez;

  • 1 ceapa;

  • 1/2 morcov;

  • 2 rosii;

  • patrunjel verde;

  • 2 linguri de pasta de rosii;

  • sare,piper;

Mod de preparare

  •  Reteta e destul de simpla,se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale.
    Se spala dovlecei,se taie capacul,iar apoi cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul.

        Asa cum v-am spus,umplutura este aceeasi de la sarmale.Intr-o cratita se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa,apoi se adauga orezul bine spalat,morcovul dat prin razatoarea fina, patrunjelul , pasta de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare,piper.

    Se adauga o canita mica de apa si se lasa pe foc 2-3 minute sa se umfle un pic orezul,dupa care se opreste focul si se lasa compozitia sa se racoreasca.    

    Dupa ce compozitia s-a racit se amesteca cu carnea tocata si se umplu dovleceii scobiti.   Dovleceii umpluti se aseaza intr-un vas de lut in care turnam 2 cescute de apa si felii de rosii printre ei.Se fierb la foc mic timp de o ora si servesc calzi stropiti cu smantana.

Share