Aluaturi si foietaje

Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Faina si sarea se amesteca, se pun apoi apa calda si uleiul treptat. Drojdia se marunteste cu zaharul, apoi se dilueaza cu laptele si se adauga la aluat.Se framantaa cam 10 minute si dupa aceea se lasaa la crescut o ora(sau pana isi dubleaza volumul). Mie mi-a crescut mai repede.Umplutura se prepara inainte, ca sa se raceasca. Se taie ceapa marunt(sau felii, dupa chef). Cartofii trebuie taiati sf

Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Ingrediente

  • Aluat:1kg de faina 1 lingura de sare mare 4 linguri de ulei 1 lingurita de zahar 40g de drojdie proaspata500 ml de apa calda3 linguri de lapteUmplutura pentru lichie: 6-8 cartofi mari ceapa multa(eu am pus verde)uleisare si piperUmplutura pentru pizza:niste ceapa calitapastramatelemea mai uscatasos de rosiicondimente dupa gust

Mod de preparare

  • Faina si sarea se amesteca, se pun apoi apa calda si uleiul treptat. Drojdia se marunteste cu zaharul, apoi se dilueaza cu laptele si se adauga la aluat.Se framantaa cam 10 minute si dupa aceea se lasaa la crescut o ora(sau pana isi dubleaza volumul). Mie mi-a crescut mai repede.Umplutura se prepara inainte, ca sa se raceasca. Se taie ceapa marunt(sau felii, dupa chef). Cartofii trebuie taiati sferturi, apoi feliute foarte fine(sau rasi). Se calesc impreuna cu ceapa in ulei sau in ulei amestecat cu unsoare. Se condimenteaza dupa gust. Nu trebuie sa fie moi de tot, ca se mai fac si la copt.Se iau bucati de aluat si se intind subtire si se pune umplutura, apoi se aduce aluatul peste umplutura. Se asaza in tava unsa cu putin ulei. Le faci cat de mari vrei. Mie mi-au iesit 4 bucati mai mari si o pizza.In pizza am pus ceapa, apoi am presarat pastrama taiata bastonase, apoi telemea rasa si la urma un sos de rosii gros, de casa care avea si multe mirodenii in el.Pui ce ai prin frigider!Lichiile se ung cu ou batut si se mai lasa 15 minute sa creasca in tavi, apoi se coc in cuptorul preincalzit.Eu am pus lichiile in 2 tavi, pizza in forma rotundaa si le-am copt deodata(am 2 gratare), iar tava cu pizza am pus-o in tava mai mare a aragazului..Pizza s-a facut mai repede ca era pusa in partea de jos, celelalte cred ca intr-o ora, oricum pana se rumenesc. Nu trebuie sa fie focul prea tare.Cand se scot, se ung cu niste slanina, apoi se acopera cu un servet sa se moaie putin. se servesc destul de calde.Se pot umple si cu varza calita sau cu branza cu ou.

Share