Peste & Fructe de mare

Dorada regala prajita la tigaie

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.Spalati si taiati rosia si ardeiul rosu in cuburi.Intr-o oala mica, dar adanca, incalziti o lingura de ulei.Rumeniti ceapa si usturoiul tocat. Adaugati cimbrul uscat si foaia de dafin.Puneti rosia si ardeiul si gatiti timp de 5-8 minute.Puneti sare si piper.Preparati pestele, curatati-l, puneti sare si piper.Am umplut-o cu un pic din compozitia rosie-ardei.Pueti s-o fainati pe ambele parti daca vreti – uscati-o inainte cu un prosop de hartie.Intr-o tigaie mare cu fundul gros puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei si untul.Puneti dorada la foc ridicat si colorati-o 5 minute.Reduceti focul si lasati-o 10 minute.Puneti in tigaie un pic de ulei si intoarceti dorada.Lasati-o sa se coloreze pe cealalta parte 5- 10 minute. Verificati daca nu este cruda.Prezentati-o intreaga pe un platou.O puteti acompania cu cartofi sotati sau fierti si sosul pregatit.O minunatie !

Iata o reteta simpla si rapida, delicioasa datorita produsul proaspat si exceptional.Dorada este un peste care traieste in Marea Mediterana si in unele parti costale ale Atlanticului de nord. Se hraneste cu midii si crustacee. Dorada este cunoscut atat pentru carnea sa foarte gustoasa, cat si pentru spectaculozitatea pescuitului.https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/dorada-regala-prajita-

Dorada regala prajita la tigaie

Ingrediente

  • 1 dorada frumoasa 1 ceapa esalota sau verde 1 catel de usturoi 1 rosie 1/2 ardei rosu 4-5 linguri ulei 20 g de unt sare, piper cimbru, dafin

Mod de preparare

  • Iata o reteta simpla si rapida, delicioasa datorita produsul proaspat si exceptional.Dorada este un peste care traieste in Marea Mediterana si in unele parti costale ale Atlanticului de nord. Se hraneste cu midii si crustacee. Dorada este cunoscut atat pentru carnea sa foarte gustoasa, cat si pentru spectaculozitatea pescuitului.https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/dorada-regala-prajita-la-tigaie.html

Share