Pui

Dim Sum cu pui și lemongrass

Aceste mici găluște chinezești au o aromă proaspătă și complexă.

Cu ajutorul unui robot de bucătărie se taie și amestecă puiul împreună cu ardeiul, ghimbirul, chili, lemongrass, usturoiul și ceapa. 

Se adaugă apoi uleiul de susan și sosul de soia. Se amestecă până la omogenizare.

Se ia o bucată de aluat și se udă marginile cu apă. Se așează în mijloc 1/2 linguriță de umplutură, se aduce una dintre pă

Dim Sum cu pui și lemongrass


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 1/2 piept de pui fără piele şi os

  • 30 bucăţi rotunde de aluat pentru dim sum

  • 1 ardei mic fără sâmburi

  • 1 bucată mică de ghimbir

  • 1 chili roşi fără seminţe

  • 1 tulpină de lemongrass

  • 2 căţei de usturoi

  • 1 ceapă roşie

  • 1 linguriţă ulei de susan

  • 1 linguri sos de soia

  • 2 frunze de lime

  • câteva tulpini de creson pentru ornat

Mod de preparare

  • Cu ajutorul unui robot de bucătărie se taie și amestecă puiul împreună cu ardeiul, ghimbirul, chili, lemongrass, usturoiul și ceapa. 

    Se adaugă apoi uleiul de susan și sosul de soia. Se amestecă până la omogenizare.

    Se ia o bucată de aluat și se udă marginile cu apă. Se așează în mijloc 1/2 linguriță de umplutură, se aduce una dintre părți peste cealaltă. Se împachetează partea superioară, pornind de la unul dintre capete astfel încât să formeze mici volănașe. Se verifică pentru ca marginile să fie bine lipite.

    Într-un steamer din bambus se așează o bucată de hârtie de pergament ce a fost tăiată incomplet radial pentru a permite aburului să pătrundă în steamer. 

    Într-un wok se încălzește destulă apă cât să nu se evapore prea repede, dar aceasta nu trebuie să atingă steamerul şi se adaugă şi frunzele de lime. 

    Se așează dim sum în steamer și se așează steamerul peste wok. Se lasă la foc mediu 20 de minute. 

    Se scot cu grijă de pe hârtia de pergament. 

    Se ornează cu tulpini de creson și consumă fierbinți cu diverse sosuri.

Share