Deserturi

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul.Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu presa speciala pentru fursecuri, sub forma de floricele sau daca nu avem pistol pentru fursecuri, se pun gramajoare, usor distantate cu lingurita; o parte se lasa simple, iar floricelele se decoreaza cu bucatele mici de rahat din fructe si se da tava la copt, cca.20 minute, in cuptorul preincalzit, la inceput, primele 3-4 minute la foc iute, apoi la foc mic, pana se rumenesc usor pe margini.Fursecurile se scot din tava si se lasa la racit.Se topeste ciocolata cu o lingurita de unt sau cu o lingura de lapte sau frisca lichida, la bain marie, apoi fiecare fursec se trece prin ciocolata si apoi prin nuca de cocos deshidratata si prin miezul de nuca prajit si maruntit. Se dau la rece. Pofta buna!

retete pentru mese in familieO ceasca de ceai sau lap[te alaturi de cele mai delicioase fursecuri!!!

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Ingrediente

  • aluat: 250 g unt sau margarina 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat(sau esenta) 1 ou 3 galbenusuri 250 g faina 150 g amidon de porumb (Gustin) pentru ornat: 200 g ciocolat alba topita 100 g nuca de cocos deshidratata 250 g miez de nuca prajit si maruntit cateva bucati de rahat din fructe

Mod de preparare

  • retete pentru mese in familieO ceasca de ceai sau lap[te alaturi de cele mai delicioase fursecuri!!!

Share