Deserturi

Desert tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Cu o zi inainte, se pregatesc decoratiunile: se topesc cele doua tipuri de ciocolata pe baie de abur si se toarna in doua posuri sau se pun ciocolatele in pungi speciale pentru ciocolata care se sigileaza si se scufunda intr-un vas cu apa fierbinte, apoi se taie pungile la varfuri si se deseneaza decoratiunile dorite pe hartie de copt: un cuplu si un biscuit cu o urare, decorata cu perlute si zahar colorat. Se dau la frigider pana la utilizare. Pentru blat: se bat spuma albusurile cu un praf de sare si 5 ml indulcitor (sau echivalentul a 5 linguri zahar in functie de indulcitorul pe care-l folositi), se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, faina si nuca. Compozitia se toarna intr-o forma inimioara cu inel detasabil, pregatita cu foaie de copt. Se coace la foc mic 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit. Pentru insiropat, se pregateste o cafea mai slaba si se lasa la racit. Se indulceste cu 2,5 ml indulcitor. Pentru crema de cafea: se amesteca branza mascarpone, cu mixerul, se adauga zaharul Bourbon, cacaoa, frisca lichida si cafeaua, omogenizand pana devine cremoasa. Pentru crema alba: se bat cu mixerul, branza mascarpone impreuna cu zaharul Bourbon si frisca lichida pana devine cremoasa. Pentru glazura oglinda: se pun la hidratat foile de gelatina in 100 ml apa receSeparat, se pun la fiert, pe foc mic, intr-o craticioara, apa cu zaharul si laptele condensat, amestecand pana se dizolva zaharul. Se toarna amestestecul in castronul in care am maruntit ciocolata alba, se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand temperatura scade sub 55 de grade, se adauga gelatina stoarsa de apa, amestecand pana se dizolva. Se lasa la racit. Montare: se taie blatul in doua foi, se insiropeaza cu cafea, se umple cu crema de cafea. Se imbraca in crema alba si se niveleaza cat mai uniform. Decor: cand temperatura glazurii a ajuns la 25 de grade si a capatat consistenta mierii, se adauga colorant fara a depasi cantitatea maxima mentionata pe ambalaj. Se amesteca, se strecoara si se poate turna peste tort. Daca vreti sa o raciti mai repede, o puteti da si la frigider, dar trebuie sa o verificati des, sa nu se raceasca prea tare, pentru ca se va ingrosa ca o bundica si nu va adera bine la tort.Se scoate tortul din forma detasabila, se lasa pe farfurie sau pe baza formei. Se asaza pe un suport (eu folosesc o cupa de inghetata) asezat la randul lui in alta tava (eu folosesc o tava de tarta).Se toarna glazura cu miscari circulare dinspre centru spre margine, lasand-o sa curga peste laterale. Glazura care a cazut in tava se poate refolosi, daca aveti nevoie sa-i mai dati un strat. Nu folositi spatula sa o nivelati!Se decoreaza cu fructe goji uscate, macinate. Se da la frigider. Cand s-a racit bine, se adauga decoratiunile de ciocolata. Se da inapoi la frigider pana la servire. Portii: 16Diametrul formei inimioara: 22,5 cmTimp de gatire: 30 minTimp de pregatire: 3h Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/tort-inima-de-cafea-cu-glazura-oglinda.html

Pentru aniversarea a 39 de ani de casnicie a parintilor nostri am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de cafea, insiropat cu cafea, imbracat in crema alba si glazura oglinda. Pentru a reduce cantitatea de zahar datorata glazurii, am inlocuit zaharul din blat si sirop cu indulcitor.Pentru un aspect elegant si festiv, am ales sa decorez cu fructe goji uscate de la Sano Vita, pe care le-am maci

Desert tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de: 7 oua 5 ml indulcitor, 3 linguri faina, 9 linguri nuca macinata, un plic praf de copt, un varf lingurita sare, pentru insiropat avem nevoie de: 400 ml apa, 2 lingurite cafea macinata, 2,5 ml indulcitor, pentru crema de cafea: 250 g branza mascarpone Delaco, 5 g zahar vanilat Bourbon, 80 ml frisca lichida Meggle, 3 lingurite cacao neagra, 1 lingurita cafea macinata, pentru crema alba: 250 g branza mascarpone Delaco, 5 g zahar vanilat Bourbon, 30 ml frisca lichida Meggle, pentru glazura oglinda: 80 ml apa, 100 g zahar, 100 ml lapte condensat, 9 g foi gelatina + 100 ml apa rece, 200 g ciocolata alba, Cateva picaturi de colorant alimentar galben, pentru decoratiuni: 50 g ciocolata alba, 50 g ciocolata neagra, Zahar colorat, Perlute de zahar, pentru decor: 20 g fructe goji uscate Sano Vita

Mod de preparare

  • Pentru aniversarea a 39 de ani de casnicie a parintilor nostri am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de cafea, insiropat cu cafea, imbracat in crema alba si glazura oglinda. Pentru a reduce cantitatea de zahar datorata glazurii, am inlocuit zaharul din blat si sirop cu indulcitor.Pentru un aspect elegant si festiv, am ales sa decorez cu fructe goji uscate de la Sano Vita, pe care le-am macinat. Pentru a-i surprinde pe parintii nostri, le-am pregatit si niste decoratiuni de ciocolata. Retete pentru mese in familie

Share