Deserturi

Desert tort de mere caramelizate

Curatam si scobim merele. Caramelizam zaharul, la foc mic, punem untul si merele intregi, printre ele, punem felii taiate si introducem vasul in care vom prepara tortul, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, cam 20 minute, pana se inmoaie merele. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca putin si le umplem cu gem de gutui. Ouale se separa. Batem spuma tare albusurile cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei, apa si aromele. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam, cu miscari largi, in aluat. Turnam compozitia in vasul cu merele caramelizate, nivelam si-l introducem la cuptor, tot la foc potrivit, cam 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam tortul sa se raceasca in cratita, cam 10 minute, desprindem marginile, cu ajutorul unui cutit subtire si-l rasturnam cu grija pe platou. Dupa ce s-a racit, il ornam cu frisca.

Delicii de Paste… Este tortul meu preferat…

Desert tort de mere caramelizate

Ingrediente

  • Ingrediente mere caramelizate: 7-8 mere potrivite 150 g zahar 50 g unt gem de gutuiIngrediente blat: 4 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri ulei 2 linguri apa esenta de vanilie 1/2 jumatate plic praf de coptPentru ornat: 200 ml smantana pentru frisca ornamente din zahar

Mod de preparare

  • Delicii de Paste… Este tortul meu preferat…

Share