Torturi

Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar

Se tapeteaza o tava cu diametru de 20 de cm si pereti detasabili cu hartie de copt. 

Se amesteca faina cu siropul de artar, condimentele, sarea si 500 ml de apa intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se amesteca usor pana la omogenizare. Se adauga apoi inca 500 de ml apa si se amesteca cu un tel pana devine o budinca groasa, 5 minute. 

Se indeparteaza de pe foc si

Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar


Portii

8

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 200 grame faina din hrisca

  • 7-8 linguri sirop de artar

  • 3/4 lingurita cardamom pudra/nucsoara/ ienibahar

  • 1/2 lingura scortisoara

  • sare

  • 5 linguri ulei de cocos

  • 2 linguri esenta de vanilie

  • 200 grame ciocolata (85%)

  • fructe proaspete pentru ornat

Mod de preparare

  • Se tapeteaza o tava cu diametru de 20 de cm si pereti detasabili cu hartie de copt. 

    Se amesteca faina cu siropul de artar, condimentele, sarea si 500 ml de apa intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se amesteca usor pana la omogenizare. Se adauga apoi inca 500 de ml apa si se amesteca cu un tel pana devine o budinca groasa, 5 minute. 

    Se indeparteaza de pe foc si se adauga uleiul de cocos, vanilia si 150 de grame ciocolata rupta in bucati. Se amesteca bine, apoi se toarna in tava. Se intinde cu o spatula umeda. Se lasa putin la racorit, apoi se transfera in frigider.

    Restul de ciocolata se topeste la bain-marin si se toarna peste tortul rece. Se mai lasa putin la frigider pana se intareste. 

    Se decoreaza cu fructe de sezor; eu am folosit si fluturi din zahar pentru decor. 

Share