Deserturi

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

Pentru acest tort am folosit 10 oua mici: 3 galbenusuri le-am dat deoparte pentru crema, iar celalalte galbenusuri si albusuri le-am folosit la blat.Pentru blat: se bat spuma cu mixerul albusurile cu zaharul si un praf de sare. Se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, nuca si faina, omogenizand. Se obtine o compozitie usor moale, care se toarna intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor, la foc mic, aprox 35 de minute. Se lasa la racit. Pentru sirop, se pun la fiert apa cu vinul, zaharul si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan. Se lasa sa fiarba intre 5-10 minute, la foc mic. Se lasa la racit. Pentru crema de vanilie: intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul Bourbon si faina, se adauga laptele, eu am folosit lapte rece, se bate cu telul, pentru a omogeniza si aera amestecul. Se fierbe pe foc mic, pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se adauga untul aflat la temperatura camerei si se mai bate un pic cu mixerul, pentru a deveni mai cremoasa. Pentru asamblare si decor: se taie tortul in trei foi, se insiropeaza, se umple cu crema.Se bate frisca lichida pana devine cremoasa, dar mai moale. Se imbraca tortul cu o parte din frisca. Separat, intr-un castronel se dau deoparte cateva linguri de frisca batuta anterior, peste care se toarna putina ciocolata alba topita si se amesteca. Va avea o culoare delicata de galben deschis, cu acesta am facut alt model pe margine.O parte din pasta de zahar se amesteca impreuna cu cateva picaturi de colorant rosu si se framanta pe o planseta (eu am avut din silicon). Se modeleaza din ea trandafirii, dar si dantela de pe margine cu ajutorul unui sablon din silicon. O parte de pasta de zahar se lasa alba, pentru a modela trandafirii albi. De asemenea, se pot face si trandafiri in degrad . Se lasa un pic la uscat aceste decoratiuni, dupa care se decoreaza tortul cu ele.Pentru scris si inimioare se foloseste putina ciocolata cu lapte topita cu care se umple un pos si se scrie urarea pe o hartie de copt, care se da la congelator.Se da tortul la rece pana la servire. Atunci se scot decoratiunile de ciocolata cu lapte de la congelator si se adauga pe tort, intrucat au tendinta sa se topeasca daca e cald (si eu am vrut ca scrisul sa stea in picioare). Portii: 18Timp de coacere: 35minTimp de pregatire: aprox 2h Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/tort-cu-nuca-vin-alb-si-trandafiri.html

Pentru ca ieri am aniversat-o pe mama, am pregatit un tort cu blat de nuca, sirop cu vin, care i-a dat o aroma foarte placuta, crema de vanilie si frisca.Pentru dantela roz de pe margine am folosit pasta de zahar si un sablon minunat pe care l-am achizitionat recent din camara si pentru care ii multumesc mult lui Bucataras Chef 🙂

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de: 10 albusuri+7 galbenusuri (oua marime S); un varf lingurita sare; 5 linguri zahar; 4 linguri faina; 9 linguri nuca macinata; un plic praf de copt; pentru crema de vanilie: 3 galbenusuri; 400 ml lapte; 3 linguri zahar; 3 linguri faina; Un plic zahar vanilat Bourbon; 100 g unt la temperatura camerei; pentru sirop: 400 ml apa; 50 ml vin alb; 3 linguri zahar; O lingura coaja de portocala tinuta in zahar la borcan; pentru ornat avem nevoie de: 200 ml frisca lichida; 250 g pasta de zahar; Cateva picaturi colorant rosu; putina ciocolata alba; putina ciocolata cu lapte pentru scris.

Mod de preparare

  • Pentru ca ieri am aniversat-o pe mama, am pregatit un tort cu blat de nuca, sirop cu vin, care i-a dat o aroma foarte placuta, crema de vanilie si frisca.Pentru dantela roz de pe margine am folosit pasta de zahar si un sablon minunat pe care l-am achizitionat recent din camara si pentru care ii multumesc mult lui Bucataras Chef 🙂

Share