Deserturi

Desert tort cu flori

Pentru blat: se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul brut, se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, faina si nuca. Din compozitia rezultata se coc doua foi, folosind o forma rotunda cu inel detasabil, pregatita cu foaie de copt. Se coace fiecare foaie la foc mic aprox 15 minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit. Pentru sirop: se fierbe apa cu zaharul brut, se da de pe foc, se lasa la racit si se adauga esenta de rom. Pentru crema de unt: se amesteca untul cu zaharul tos, zaharul vanilat Bourbon si cacaoa, cu mixerul, pana ce crema capata o consistenta frumoasa. Pentru montare si decor: se insiropeaza foile de blat. Peste prima foaie se intinde crema de unt, cu o spatula, apoi se adauga a doua foaie de blat. Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine cremoasa, dar mai moale, apoi se imbraca tortul.Frisca ramasa se amesteca impreuna cu mascarponele, 3 picaturi de colorant alimentar galben si ciocolata alba topita si racorita, pentru a crea acel brau de pe margine si cateva flori.Se decoreaza cu flori, inimioare si frunze de zahar lucrate cu o zi inainte, pentru a se usca bine.De asemenea, se spala si se usuca pe un servet cateva capsune si se decupeaza cu un cutit subtirel, pentru a le da forma de trandafiri, acestea se lucreaza ultimele, pentru ca fructele se vestejesc mai usor.Pentru scrisul de pe tort, se umple un pos cu putina ciocolata alba topita si racita in prealabil.In plus, am folosit si perlute de zahar si decoratiuni din ciocolata neagra, doar acestea sunt cumparate. Nota! Decoratiunile din fondant se asaza pe tort inainte de servire, intrucat in contact cu frisca se inmoaie. Portii: 12Diametrul formei de copt: 20cmTimp de coacere: 15 min fiecare foaie de blatTimp de pregatire: 6 h Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/tort-cu-flori.html

Tort cu blat de nuca, crema de unt, imbracat in frisca si decorat cu multe floricele pe care le-am facut din pasta de zahar (fondant) si la care am lucrat o dupa-amiaza intreaga. Acestea trebuie facute cu o zi inainte, ca sa se usuce bine (in contact cu frisca se inmoaie).

Desert tort cu flori

Ingrediente

  • pentru blat:5 oua L,un varf lingurita sare,4 linguri zahar brut,un plic praf de copt,2 linguri (pline) faina,7 linguri (pline) nuca,pentru sirop:400 ml apa,2 linguri zahar brut,2 lingurite esenta de rom,pentru crema de unt:200 g unt 82% grasime,2 linguri zahar tos,Un plic zahar vanilat Bourbon,1 lingura (cu varf) cacao neagra,pentru decor:300 ml frisca lichida,100 g ciocolata alba,100 g mascarpone,3 picaturi colorant alimentar galben,Flori, inimioare si frunze de zahar (trandafiri, hortensii) facute in casa,Cateva capsune,Cateva decoratiuni de ciocolata din comert,perlute de zahar din comert

Mod de preparare

  • Tort cu blat de nuca, crema de unt, imbracat in frisca si decorat cu multe floricele pe care le-am facut din pasta de zahar (fondant) si la care am lucrat o dupa-amiaza intreaga. Acestea trebuie facute cu o zi inainte, ca sa se usuce bine (in contact cu frisca se inmoaie).

Share