Retete de prajituri

Desert tarte geometrice

Mi-am testat formele achizitionate, forme de tarta rotunde, patrate si dreptunghiulare…..pentru aluat m-am inspirat de la Jamila…..si cam atat ….sa trecem la partea ”naspa” aia cu batutul in taste….:D

Aluat : Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea si am amestecat sa se intrepatrunda ingredientele. Separat am taiat in cubulete mici untul foarte rece si l-am adaugat in castron, am inceput sa faramitez untul cu faina, cu miscari rapide sa nu se incalzeasca untul, trebuie sa obtinem textura pesmetului. Apoi adaugam galbenusul de ou si apa rece si omogenizam bine, framantam nu f

Desert tarte geometrice


Portii

6

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Aluat:

  • 250 g faina

  • 120 g unt cu 80% grasime, rece

  • 50 ml apa rece

  • 2 linguri zahar

  • 1 galbenus

  • 1 praf de sare

  • Crema:

  • 5 galbenusuri

  • 6 linguri zahar

  • 4 linguri amidon

  • 500 ml lapte

  • 30 g unt

  • esenta de vanilie

  • 250 g mascarpone

  • Topping:

  • mango

  • struguri negrii

  • coacaze rosii si negre

  • Decor

  • pepite de ciocolata

Mod de preparare

  • Aluat : Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea si am amestecat sa se intrepatrunda ingredientele. Separat am taiat in cubulete mici untul foarte rece si l-am adaugat in castron, am inceput sa faramitez untul cu faina, cu miscari rapide sa nu se incalzeasca untul, trebuie sa obtinem textura pesmetului. Apoi adaugam galbenusul de ou si apa rece si omogenizam bine, framantam nu foarte mult sa nu se incalzeasca untul, suficient cat sa obtinem un aluat compact. Formam o bila din aluat si o punem in folie alimentara, o dam la frigider cca 20-30 min. Apoi scoatem aluatul si il impartim in 6 parti aproximativ egale, formele mele au forme geometrice diferite, rotunde, patrate si dreptunghiulare. Am luat fiecare forma in parte si am intins aluatul cu mana, am presat bine si pe partile inalte si fundul formei, cu ajutorul unei furculite am intepat aluatul, peste fiecare forma am asezat hartie de copt si am pus deasupra orez ca sa preseze sa nu dea voie sa creasca aluatul in cuptor. Dupa ce am procedat asa cu toate formele le-am dat inca 20 min la frigider, sa se intareasca bine aluatul si sa nu se stranga la copt. Dupa 20 min am asezat formele in tava cuptorului si le-am copt cca 15 min la 170 grade, apoi am scos hartia de copt cu orezul si le-am lasat sa se rumeneasca. Le-am scos din cuptor si din forme si le-am lasat sa se raceasca.

    Crema : Intr-un castron de inox punem amidonul, zaharul si galbenusurile de ou si omogenizam, apoi diluam cu lapte, adaugam si esenta de vanilie. Asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa crema. Tragem de pe foc castronul si adaugam untul, il incorporam bine. Deasupra castronului peste crema asezam folie alimentara si lasam sa se raceasca. Apoi punem crema in bolul de la mixer, adaugam mascarponele si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.

    Asamblare : Dupa ce formele de tarta s-au racit, am pus crema intr-un posh si am umplut tartele, apoi le-am ornat cu fructe, mango, struguri negrii, coacaze rosii si negre si pepite de ciocolata.

     

Share