Deserturi

Desert strudel cu visine, capsuni, migdale si ulei de cocos

Foile de placinta se lasa la dezghetat in frigider cca. 30 minute.Visinile se lasa si ele la dezghetat in frigider cca. 30 minute.Daca aveti visine proaspete, cam tot 30 de minute dureaza, dezosatul, adica scos samburii.Intre timp se pregateste umplutura. Tort- Gelee-ul se pune in lichidul rezultat de la visine, se mai adauga cca. 3 linguri de zahar brun sau normal, tos, se amesteca energic ca sa se omogenizeze, apoi se pune la fiert impreuna cu dulceata de capsuni.Dupa ce a dat primul clocot se trage de pe foc si se lasa la racorit, cca. 15 minute, apoi se adauga visinile scurse si se amesteca usor pana ce se inglobeaza toate ingredientele.Foile dezghetate se ung cate 4 foi de placinta cu ulei de cocos, se suprapun, apoi se adauga amestecul de visine cu capsuni si fulgi de migdale, se ruleaza usor, asezandu-se apoi intr-o tava termorezistenta tapetata cu foaie de pergament. Se procedeaza la fel cu celelalte foi. Uleiul de cocos ramas se pune peste strudele, apoi se presara fulgi de migdale si zahar tos.Se dau la copt in cuptorul preincins cca 30 de minute la foc mediu.cca. 180 grade C.Dupa ce s-au copt, se pudreaza cu mult zahar pudra vanilinat si se serveste simplu sau cu adaos de sos de vanilie, dupa gustul fiecaruia.Pofta buna!

Un dulce pe repede inainte, simplu, rafinat si culmea de post! Am plecat de la o idee si mi-am dat seama ca l-am preparat de post, doar dupa ce Bucatarasii la picnic, m-au intrebat ce am preparat acolo bun. O reteta minunata, simpla, la fel cu ce aveti la indemana, se poate prepara cu orice fructe de sezon sau de prin congelator. O un preparat special pentru picnicul bucatarasilor 😉 Nah, cu po

Desert strudel cu visine, capsuni, migdale si ulei de cocos

Ingrediente

  • Foi de placinta Bella 1 pachet,Visine dezosate cca. 600 g,Dulceata de capsuni cca. 150 ml,Tort- Gelee Dr . Oetker 1 plic,Zahar brun SanoVita 3 linguri,Ulei de cocos ecologic, extravirgin presat la rece, SanoVita cca. 100 ml,Zahar tos cca. 2 linguri,Fulgi de migdale cca. 2 linguri.

Mod de preparare

  • Un dulce pe repede inainte, simplu, rafinat si culmea de post! Am plecat de la o idee si mi-am dat seama ca l-am preparat de post, doar dupa ce Bucatarasii la picnic, m-au intrebat ce am preparat acolo bun. O reteta minunata, simpla, la fel cu ce aveti la indemana, se poate prepara cu orice fructe de sezon sau de prin congelator. O un preparat special pentru picnicul bucatarasilor 😉 Nah, cu pozele de prezentare finala, stau cam prost si aici, s-a evaporat instant 😉

Share