Dulciuri

Desert salam de biscuiti cu unt, visine, nuca de cocos si alune de padure

Când am postat rețeta de salam de biscuiți de post am anunțat că voi face și unul de frupt, mult mai bun. Astfel, am înlocuit margarina cu unt și am adăugat ingrediente delicioase, (alune și ulei din alune de pădure) pe lângă vișine din dulceață, nucă de cocos și arome…
Din ingredientele de mai jos am făcut 4 bucăți de salam de biscuiți, cam de câte 15 cm lungime fiecare și cu diametrul de aproximativ 5,5-6 cm.

Alunele se pregătesc din timp (se sparg și se opăresc, pentru a fi curățate de pielițe) după care se rumenesc ușor în cuptor.

Se mărunțesc biscuiții, iar rahatul se taie cubulețe, cu laturile de aproximativ 1 cm.

Se face un sirop/sos bine legat din: apă, zahăr și cacao, în care se adaugă untul, ca să se topească.

Se amestecă biscuiții sfă

Desert salam de biscuiti cu unt, visine, nuca de cocos si alune de padure


Portii

4

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 250 grame de biscuiți populari

  • 200 grame de rahat

  • 150 grame de unt

  • 2 linguri de cacao

  • 3 linguri de zahăr tos

  • 15-20 vișine din dulceață

  • 150 grame de alune de pădure

  • 3 linguri de sirop de la dulceața de vișine

  • 2-3 linguri de ulei de alune de pădure

  • 1-2 linguri de esență de rom

  • 3-4 linguri de nucă de cocos

  • 6 linguri de apă

  • Pentru decor:

  • nucă de cocos

Mod de preparare

  • Alunele se pregătesc din timp (se sparg și se opăresc, pentru a fi curățate de pielițe) după care se rumenesc ușor în cuptor.

    Se mărunțesc biscuiții, iar rahatul se taie cubulețe, cu laturile de aproximativ 1 cm.

    Se face un sirop/sos bine legat din: apă, zahăr și cacao, în care se adaugă untul, ca să se topească.

    Se amestecă biscuiții sfărâmați, cu rahatul tăiat cubulețe, cu vișinele din dulceață și cu sosul de cacao. Se amestecă bine ingredientele și se mai adaugă sirop din dulceață, esența de rom, uleiul de alune de pădure și 3-4 linguri de nucă de cocos, ca să se lege bine compoziția. Se amestecă ușor, până ce compoziția este uniformă și bine legată.

    Se întinde pe planșetă o folie alimentară pe care se presară nucă de cocos și se pune cu lingura compoziția preparată. Se adaugă alunele de pădure. Se rulează compoziția cu ajutorul foliei alimentare, având grijă ca alunele de pădure să rămână în interior și ruloul de salam de biscuiți să fie ”învelit” în nucă de cocos.

    Se înfășoară ruloul în folie, se leagă la capete și se mai strânge/modelează, pentru a-i da forma rotundă a unui salam și pentru a-l lega și mai bine, prin presare.

    Se procedează la fel, până la epuizarea compoziției.

    Bucățile de salam se țin la frigider, până a doua zi, când se taie felii groase cam de 1,5 cm.

    Se ține la frigider până la epuizare.

     

Share