Dulciuri

Desert rulouri

Rulouri din foietaj umplute cu o cremă de budincă și frișcă
Retete pentru mese in familie

Intindeţi foietajul cu ajutorul unui sucitor,apoi îl tăiați fâşii (2-3 cm), iar apoi incepeti sa luați cate o fâşie și să o rulați pe forma de rulou. Dupa aceea introduceți tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-20 minute.

Pentru a pregati crema, trebuie sa amestecati faina cu zaharul, iar apoi sa turnati putin cate putin din lapte pana obtineti o

Desert rulouri


Portii

40

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Un foietaj (de la magazin) (400g)

  • Ulei (pentru a intinde foietajul mai usor si pentru a unge tava)

  • CREMĂ:

  • 500ml lapte

  • 4 linguri făină

  • 4 linguri de zahăr

  • O esență

  • 500 ml frișcă

Mod de preparare

  • Intindeţi foietajul cu ajutorul unui sucitor,apoi îl tăiați fâşii (2-3 cm), iar apoi incepeti sa luați cate o fâşie și să o rulați pe forma de rulou. Dupa aceea introduceți tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-20 minute.

    Pentru a pregati crema, trebuie sa amestecati faina cu zaharul, iar apoi sa turnati putin cate putin din lapte pana obtineti o pastă. Apoi o puneti pe foc amestecand încontinuu. La sfarsit adaugati esenta. Crema o lasati la racit. Bateti frisca. Cand crema s-a răcit, puteți adăuga frisca. Apoi cu ajutorul unui poş puteți sa umpleti rulourile cu cremă.

Share