Deserturi

Desert rece cu branza si zmeura

Se culege zmeura din gradina… si o spalam sub jet usor de apa, ca sa nu distrugem boabele de zmeura. Zdrobim biscuitii cu sucitorul sau la robot si ii amestecam cu untul topit.Pregatim gelatina: o adaugam intr-un ibric in 5 linguri de apa, o lasam sa se umfle dupa care o incalzim usor (nu o fierbem) si amestecam pana se dizolva. Amestecam crema de branza, branzica proaspata, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala. Adaugam gelatina in compozitie. Adaugam si zmeura, amestecand cu grija sa nu distrugem boabele si pastrand cateva pentru ornat.Pregatim inelele (eu am avut 4 inele pentru patru prajiturele individuale) si punem compozitia de biscuit, presam bine. Adaugam si compozitia de branza, impartind-o egal intre cele patru inele, si ornam cu zmeura. Dam la rece. Eu eram in mare graba ca aveam de cules un pitic de la gradi, asa ca dupa 1/2 ora am scos inelele. Crema se tinea binisor. Ornam cu ciocolata.Acest desert rapid poate fi servit si copiilor. Pofta buna! Reteta Desert rece cu branza si zmeura a fost propusa de Bunny pe forum retete

Desert rece cu branza si zmeura este o reteta de dulce simpla, pe care o puteti face impruna cu copiii. Acesta reteta de desert cu branza si zmeura se prepara foarte rapid, este usoara si racoroasa, potrivita pentru zilele de vara.

Desert rece cu branza si zmeura

Ingrediente

  • 150 grame biscuiti digestivi,70 grame unt topit (biscuitii mei au fost mai grasosi si ar fi mers mai putin unt),2 linguri zahar tos,1 plic zahar vanilat,1/2 lingurita coaja de portocala rasa (eu am avut Finesse de la Dr Oetker),4 linguri pline de crema de branza Quark 0.2% grasime,120 grame branza proaspata (frischkase de la Mega Image, vine in set de 6 cutiute a 60 de grame – eu am pus 2cutiute),o lingurita gelatina granule Dr Oetker,2 pumni de zmeura proaspata,ciocolata pentru ornat.

Mod de preparare

  • Desert rece cu branza si zmeura este o reteta de dulce simpla, pe care o puteti face impruna cu copiii. Acesta reteta de desert cu branza si zmeura se prepara foarte rapid, este usoara si racoroasa, potrivita pentru zilele de vara.

Share