Retete de prajituri

Desert prajitura Triumf

Multumesc, Teo, pentru reteta! Este o prajitura extraordinara care a avut mare succes. Daca vreti sa impresionati musafirii, faceti aceasta prajitura!

Blat: Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente: laptele, uleiul, faina, cacaua, praful de copt si esenta de rom.

Se asaza hartie de copt in tava de aragaz (a mea are dimensiunea de 30 cmx33 cm) si se toarna compozitia de blat. Asezam cele 18 piscoturi cate 6 piscoturi pe 3 randuri cu distanta egala intre ele. Apasam usor fiecare pisco

Desert prajitura Triumf


Portii

20

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Blat:

  • 7 albusuri

  • 200 g zahar

  • 100 ml lapte

  • 50 ml ulei

  • 150 g faina

  • 30 g cacao

  • 18 piscoturi

  • 1 praf de copt

  • o esenta de rom

  • 150 ml sirop de la un compot de ananas

  • Crema:

  • o ciocolata alba Primola

  • 150 g frisca lichida Hulala

  • 7 galbenusuri

  • 200 g zahar

  • 400 ml lapte

  • o budinca de vanilie Dr.Oetker

  • 350 ml frisca lichida Hulala

  • 1 pliculet de gelatina

  • 1 pliculet de bobite de ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

  • Blat: Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente: laptele, uleiul, faina, cacaua, praful de copt si esenta de rom.

    Se asaza hartie de copt in tava de aragaz (a mea are dimensiunea de 30 cmx33 cm) si se toarna compozitia de blat. Asezam cele 18 piscoturi cate 6 piscoturi pe 3 randuri cu distanta egala intre ele. Apasam usor fiecare piscot pana cand se ridica un pic compozitia de blat deasupra piscoturilor. Se da blatul la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute. Verificam blatul cu scobitoarea.

    Cand s-a racit blatul, ii scoatem hartia de copt si il asezam in aceeasi tava. Insiropam blatul cu siropul de la compotul de ananas.

    Crema: Ciocolata alba se amesteca cu 150 ml frisca si se pune pe baie de aburi pana cand se topeste. Se da la rece.

    Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam budinca si turnam peste laptele caldut. Fierbem pana cand se ingroasa budinca si amestecam cu telul sa nu se prinda. Pana cand se raceste compozitia, punem gelatina la inmuiat intr-un pahar cu apa rece, apoi asezam paharul pe baie de aburi pana cand se dizolva gelatina. Intre timp batem 350 ml frisca.

    Se amesteca budinca racita cu ciocolata alba, cu gelatina si cu frisca batuta. Mixam bine, apoi asezam crema peste blatul insiropat. Deasupra presaram bobitele de ciocolata.

    Punem prajitura la frigider si o taiem a doua zi. E delicioasa!

    Pofta buna!

Share