Deserturi

Desert prajitura Tosca

Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat, pana cand spuma devine lucioasa ca pentru bezea.Se pune macul si nuca de cocos si se omogenizeaza, dupa care se cerne peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste putin.Crema: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 9 linguri de zahar pana se albesc putin, apoi adaugam amidonul. Mixam in continuare si adaugam laptele rece putin cate putin. Mai mixam putin, dupa care punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa crema. Lasam la racit. Untul, margarina si cele 3 linguri de zahar se mixeaza impreuna cu esenta de vanilie si adaugam putin cate putin din crema racita pana cand o incorporam pe toata.Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand pentru a se topi caramelul. Dupa ce s-a topit se adauga coniacul.Glazura: Ciocolata taiata marunt se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se da deoparte pana ajunge la consistenta unei smantani.Asamblare: Blat, crema, biscuiti insiropati, glazura. Se da la rece, apoi se taie si se serveste cu mare pofta!

Delicioasaaaaa!!! Un singur lucru vreau sa specific si anume ca prajitura arata mult mai bine in realitate decat in poze. Reteta e de la bucataras La Ancuta si ma bucur de alegerea facuta, deoarece toti cei care au gustat prajitura au fost incantati de gust. Eu am marit cantitatile, pentru o tava de 35×35 cm.

Desert prajitura Tosca

Ingrediente

  • Blat: 9 albusuri 225 g zahar 75 g mac 3 linguri nuca de cocos 4,5 linguri faina 3/4 lingurita praf de copt Crema: 9 galbenusuri 12 linguri de zahar 4,5 linguri amidon 330 ml lapte 200 g unt (la temperatura camerei) 100 g margarina Unirea (la temperatura camerei) esenta vanilie 250 g biscuiti Sirop: 150 g zahar 150 ml apa 1 lingura coniac sau esenta de rom Glazura: 150 g ciocolata neagra 150 ml frisca lichida 75 g unt

Mod de preparare

  • Delicioasaaaaa!!! Un singur lucru vreau sa specific si anume ca prajitura arata mult mai bine in realitate decat in poze. Reteta e de la bucataras La Ancuta si ma bucur de alegerea facuta, deoarece toti cei care au gustat prajitura au fost incantati de gust. Eu am marit cantitatile, pentru o tava de 35×35 cm.

Share