Retete de prajituri

Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

Blat: Se bat albusurile cu zaharul pana se intaresc, se adauga apoi treptat galbenusurile, iar la final uleiul, putin cate putin. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune cate putin in compozitie. Se toarna aluatul intr-o tava de 20×30 cm, tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor 20 minute, la 180 de grade, apoi se scoate prajitura si se lasa la racit. Cand este

Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Blat:

  • 200 g zahar

  • 200 g faina

  • 4 linguri ulei

  • 4 oua

  • 1 plic praf de copt

  • Glazura:

  • 200 g margarina sau unt

  • 200 g zahar

  • 100 ml lapte

  • 1 esenta rom

  • 200 g nuca de cocos

  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

  • Blat: Se bat albusurile cu zaharul pana se intaresc, se adauga apoi treptat galbenusurile, iar la final uleiul, putin cate putin. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune cate putin in compozitie. Se toarna aluatul intr-o tava de 20×30 cm, tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor 20 minute, la 180 de grade, apoi se scoate prajitura si se lasa la racit. Cand este racita complet se taie cubulete.

    Glazura: Se amesteca laptele cu zaharul, cacao si margarina la foc mic. Dupa ce se topesc margarina si zaharul se ia de pe foc si se amesteca cu esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

    Se ia apoi fiecare cubulet de blat si se trece prin glazura, apoi se tavaleste prin nuca de cocos. Procedam la fel pana la ultimul cubulet!

Share