Retete de prajituri

Desert prajitura rasturnata cu prune si nuci

Daca tot au inceput sa se coaca prunele, am zis sa pregatesc si o prajitura. Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele (spalate, taiate pe jumatate si cu samburele scos) cu miezul pe nuci.

Se da drumul la cuptor si se pregateste aluatul.

Ouale, un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat se m

Desert prajitura rasturnata cu prune si nuci


Portii

20

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 300 g miez de nuca

  • 4 linguri zahar

  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)

  • 2 lingurite scortisoara

  • circa 900 g prune Stanley

  • Aluat:

  • 5 oua

  • un praf de sare

  • 200 g zahar

  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)

  • 400 g smantana

  • 50 ml ulei

  • 350 g faina

  • 1 plic de praf de copt (10 g)

  • 50 g pesmet din biscuiti

  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

  • Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele (spalate, taiate pe jumatate si cu samburele scos) cu miezul pe nuci.

    Se da drumul la cuptor si se pregateste aluatul.

    Ouale, un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana cand isi tripleaza volumul. Se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, apoi pesmetul. Se toarna compozitia in tava, peste prune, si se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste frumos. Prajitura se lasa sa se raceasca complet inainte de servire. Se poate pudra cu zahar.

Share