Deserturi

Desert prajitura Mimi

Folie:Intr-un vas, se pun cele doua oua, zaharul, mierea de albine, cele 6 linguri de lapte, amoniacul si untul. Acestea toate se vor amesteca cu un tel, dupa care compozitia se va pune pe foc, amestecand in continuu si se va lasa, nu mai mult de 5 minute din momentul in care a inceput sa fiarba. Apoi se da deoparte, iar aceasta compozitie se va pune intr-un alt bol, dupa care se va adauga faina, putin cate putin si se va framanta un aluat destul de elastic, pe care il impartim in 4 bucati, din care vom forma 4 foi(ca in imagine), pe care le vom coace pe dosul tavii.Crema: Intr-un alt vas, se vor pune: laptele, zaharul, mirodenii si faina, se amesteca un pic pentru dizolvarea zaharului, dupa care se pune pe foc si se lasa pana se va forma o consistenta cremoasa (amestecand cu un tel), se da deoparte, se lasa sa se raceasca un pic, dupa care se adauga unul.Glazura:Pe baie de aburi, se vor topi mai intai bucatile de ciocolata, dupa care se adauga, apa, zaharul, cacao si la final, untul.Asamblare:Se asaza prima foaie, peste care se intinde o parte din glazura cu o pensula (eu am din silicon), apoi se presara nuca de cocos si la final, se va intinde o parte din crema. Peste crema, se asaza a doua foaie, apoi glazura, nuca de cocos si apoi crema, iar foaie, glazura, nuca de cocos si restul de crema ramasa si la final, se asaza ultima foaie, peste care se va intinde glazura ramasa si iar nuca de cocos.Se taie a doua zi, pentru a se inmuia bine folie.Sa o serviti cu placere!

Aluatul se va modela cat este caldut. Glazura se va mai pune pe baie de aburi, dupa fiecare ungere a foilor, deoarece se intareste foarte repede.

Aceasta prajitura am mancat-o pentru prima oara la soacra mea, iar dupa spusele ei, o are de la mama, de pe vremea de cand era copil si le-o pregatea ei si fratilor. Sper sa fiti multumite, asa cum am fost cand am gustat-o prima oara.

Desert prajitura Mimi

Ingrediente

  • Pentru foi: 2 oua 250 g de zahar 4 linguri de miere de albine 6 linguri de lapte 1 lingurita plina de amoniac 100 g de unt 800 g de faina Pentru crema: 500 ml lapte 5 linguri de faina 250 g zahar 1 pachet de unt zeama de la 1/2 lamaie 1 plic de zahar vanilat 1 fiola de esenta de vanilie sau lamaie Pentru glazura: 8 linguri de zahar 6 linguri apa 3 linguri de cacao 2 patrate de ciocolata menaj 50 g de unt Pentru decor: nuca de cocos

Mod de preparare

  • Aceasta prajitura am mancat-o pentru prima oara la soacra mea, iar dupa spusele ei, o are de la mama, de pe vremea de cand era copil si le-o pregatea ei si fratilor. Sper sa fiti multumite, asa cum am fost cand am gustat-o prima oara.

Share