Retete de prajituri

Desert prajitura Martisor Dora

Dora-Minodora este sora mea cea mica, pestoaica de 2 martie, asa ca m-am gandit sa prestez ceva in cinstea ei….La multi ani Minodora !

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile 34/22 cm. Am batut cele 5 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Intr-un castron punem margarina la temperatura camerei, adaugam zaharul si galbenusurile si mixam bine, apoi incorporam faina amestecata cu amoniacul si omogenizam. Adaugam albusurile batuta spuma, le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Impartim in trei compozitia

Desert prajitura Martisor Dora


Portii

28

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • Blat- 3 foi

  • 5 oua mari

  • 250 g margarina rama

  • 200 g zahar

  • 240 g faina

  • 1 pliculet amoniac

  • Crema cu dulceata de mure

  • 250 g mascarpone

  • 3 linguri pline cu dulceata de mure

  • 1 ou cu doua galbenusuri ( sau 2 oua mici)

  • 2 linguri zahar

  • 2 linguri lapte

  • 2 foi gelatina

  • Crema cu lapte condensat cu cacao

  • 200 g smantana dulce pentru frisca 35% grasime

  • 200 g lapte condensat cu cacao DeLatte

  • 1 ou cu doua galbenusuri ( 2 oua mici)

  • 2 linguri zahar

  • 2 linguri lapte

  • 2 foi gelatina

  • Glazura

  • 100 g ciocolata lapte Schogettene

  • 40 g unt

  • Ciocolata topita Dr.Oetker

Mod de preparare

  • Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile 34/22 cm. Am batut cele 5 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Intr-un castron punem margarina la temperatura camerei, adaugam zaharul si galbenusurile si mixam bine, apoi incorporam faina amestecata cu amoniacul si omogenizam. Adaugam albusurile batuta spuma, le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Impartim in trei compozitia si coacem 3 foi. tapetam tava cu hartie de copt, intindem compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 20 min. Se scoate din tava si se lasa la racit, asa procedam pana coacem cele 3 foi.

    Crema cu dulceata de mure : Amestecam mascarponele cu dulceata de mure. Separat intr-un castron de inox punem oul cu 2 galbenusuri ( sau 2 oua mici), laptele si zaharul. Separat punem foile de gelatina in apa rece. Asezam castronul pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa, tragem de pe foc castronul si adaugam foile de gelatina stoarse bine, omogenizam si incorporam amestecul in crema mascarpone cu dulceata de mure. 

    Crema cu lapte condensat cu cacao : Smantana dulce o mixam bine, apoi adaugam laptele condensat cu cacao si omogenizam. Separat intr-un castron de inox punem oul cu 2 galbenusuri ( sau 2 oua mici), laptele si zaharul.  Asezam castronul pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa, tragem de pe foc castronul si adaugam foile de gelatina stoarse bine, omogenizam si incorporam amestecul in crema de lapte condensat cu cacao.

    Asamblare :

    Tava in care am copt foile, o imbracam cu folie alimentara, asezam prima foaie, intindem crema cu dulceata de mure, asezam foaia doua, intindem crema cu lapte condensat si deasupra punem ultima foaie. Topim ciocolata cu lapte si untul, intindem peste prajitura. Glazuram cu ciocolata neagra d ela Dr.Oetker. Bagam tava la frigider pentru cateva ore. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit zimtat trecut prin apa fierbinte.

Share