Deserturi

Desert prajitura Fantezie cu visine

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa fierbinte. Se incorporeaza in spuma. Faina, macul si praful de copt se amesteca impreuna. Se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna in tava (22×33 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Crema: Praful de budinca se dizolva cu 100 ml lapte. Restul de lapte se pune pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, se toarna budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit amestecand din cand in cand.Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine consistenta dorita. Se incorporeaza cate putin in budinca si se da la rece.Jeleul de visine: Visinele se spala si se curata de samburi. Se pune zaharul si se lasa jumatate de ora pentru a-si lasa sirop, apoi se completeaza cu apa pana se obtin 700 ml de lichid. Se pune pe foc si se lasa sa dea cateva clocote.Gelatina se pune la hidratat apoi se incalzeste usor si se toarna peste visine. Se amesteca bine, apoi se lasa la racit.Blatul se taie in doua pe orizontala. In tava in care s-a copt blatul, se pune o folie alimentara si se asaza primul blat. Se unge cu crema de vanilie si se da putin la rece. Cand jeleul a inceput sa se inchege usor, se toarna peste crema de vanilie, apoi se asaza deasupra celalalt blat. Se strange usor in folia alimentara si se da din nou la rece (de preferat peste noapte) pentru a se intari bine jeleul.A doua zi se scoate de la rece, se transfera pe un platou si se indeparteaza folia.Intr-o craticioara se pune ciocolata impreuna cu laptele si se lasa pana se omogenizeaza. Se racoreste usor si se toarna peste blat. Se intinde si se da din nou la rece pana se intareste ciocolata dupa care se portioneaza si se serveste.Pofta buna!

In loc de visine proaspete, se pot folosi visine din compot, iar sucul se foloseste la jeleu.

Este o prajitura de vis, pregatita cu visine proaspete, dar la fel de bine se pot folosi visine din compot, rezultatul e acelasi, adica te lingi pe degete! :X

Desert prajitura Fantezie cu visine

Ingrediente

  • Pt. blat: 5 oua un praf de sare 150 g zahar 150 g faina 50 g mac 1/2 plic praf de copt 1 lg ulei 1 lg apa fierbintePt. crema: 1 plic praf de budinca de vanilie 400 ml lapte 3-4 lg zahar 200 ml smantana pt frisca 2 lg zahar pudra vanilatPt. jeleul de visine: 500 g visine 100 g zahar 700 ml lichid per total 1 plic gelatinaPt. glazura: 200 g ciocolata 2-3 lg lapte

Mod de preparare

  • Este o prajitura de vis, pregatita cu visine proaspete, dar la fel de bine se pot folosi visine din compot, rezultatul e acelasi, adica te lingi pe degete! :X

Share