Sezon

Desert prajitura cu mere rase – de post

Amestecam apa impreuna cu zaharul, pana cand zaharul este dizolvat complet. Pentru a va usura aceasta sarcina, puteti sa folositi zahar pudra.Faina o amestecam cu nuca tocata grosier, cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.Adaugam in faina, apa cu zaharul si uleiul si omogenizam. La final, adaugam merele rase pe razatoarea mica.Amestecul il turnam intr-o tava de 25 x 20 cm, (asa am folosit eu ) pe care am pus hartie de copt si nivelam. Tava o dam la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 20 minute. Pentru a fi siguri ca este coapta, facem testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese curata din prajitura, atunci e gata. Pana se raceste putin prajitura, facem glazura: untul de cocos il amestecam cu cacao si cu zaharul pana devine usor lichid. Turnam peste prajitura, nivelam si presaram deasupra nuci taiate. Punem prajitura la frigider si o lasam sa se raceasca. Pentru glazura se mai poate folosi: 2 linguri cacao + 2 linguri zahar pudra + 1 lingura ulei + 1 lingura apa.

Retete de post economiceEste o prajitura de post foarte gustoasa si foarte economica. Cand am incercat-o prima data, nu am crezut ca o sa creasca atat de frumos si va fi asa gustoasa, dar am repetat-o si de data asta am adus si reteta.

Desert prajitura cu mere rase – de post

Ingrediente

  • 300 gr faina 150 gr nuca tocata grosier 240 ml apa 150 gr zahar 60 ml ulei 2 linguri cacao 200 gr mere razuite 1/2 plic praf de copt (7 gr) 1 lingurita bicarbonat Pt glazura: 2 linguri cacao 2 linguri zahar pudra 2 linguri unt de cocos cateva nuci

Mod de preparare

  • Retete de post economiceEste o prajitura de post foarte gustoasa si foarte economica. Cand am incercat-o prima data, nu am crezut ca o sa creasca atat de frumos si va fi asa gustoasa, dar am repetat-o si de data asta am adus si reteta.

Share