Retete de prajituri

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Un desert racoritor, usor de realizat si absolut delicios!

  • Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea.

  • Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua. Incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus.

  • Desert prajitura cu crema de branza si zmeura


    Portii

    10

    portii


    Timp preparare

    16

    minute


    Timp gatire

    16

    minute

    Ingrediente

    • 3 oua

    • 100 gr zahar

    • 2 linguri ulei

    • 100 gr faina

    • o lingurita praf de copt

    • un praf de sare

    • o lingurita zeama de lamaie

    • o lingurita coaja rasa de lamaie

    Mod de preparare

      • Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea.

      • Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua. Incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus.

      • Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin in compozitia de mai sus. La final adaugati coaja rasa de lamaie.

      • Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, apoi coaceti in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute (faceti testul cu scobitoarea).

      • Lasati blatul la racit si preparati crema.

      • Mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si scortisoara.

      • Mixati frisca si amestecati-o apoi cu crema de branza, omogenizand usor, cu o spatula.

      • Puneti crema peste blatul racit si lasati la frigider 30 de minute.

      • La final puneti peste crema zmeura si pregatiti jeleul conform instructiunilor de pe plic si il turnati apoi deasupra.

      • Lasati prajitura la frigider 30 de minute inainte de servire.

Share