Deserturi

Desert prajitura Bobite colorate

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma si, cand au inceput sa creasca, se adauga, putin cate putin zaharul, batand intruna. Se adauga, pe rand, putin cite putin vanilia, galbenusurile, uleiul si faina in ploaie, batand mereu, pana ce s-a dizolvat zaharul si compozitia pentru blat este gata.Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mic.Cand blatul este copt, se scoate tava din cuptor si se lasa la racit. Abia cand este rece, blatul se taie in patratele si se pregateste pentru glazurare si decorare.Pentru glazura, se amesteca intr-o cratita zaharul cu cacao si lapte. Se pune cratita pe foc si cand glazura incepe sa fiarba, se taie untul in bucati mici si se lasa la topit in glazura. Se fierbe la foc mic timp de 7-10 minute si cand s-a ingrosat putin, dupa acest interval de timp, se ia cratita de pe foc si se lasa la racit. Cand s-a racorit putin, se adauga in glazura esenta de rom, dupa gust si se incepe glazurarea prajiturilor.Se inmoaie in glazura, pana la jumatate, fiecare bucatica de prajitura, timp de citeva secunde. Se pune la scurs prajitura cu partea glazurata pe un plan inclinat (un fund de lemn) aflat intr-o tava, pentru a aduna glazura de prisos. Dupa ce s-au inmuiat astfel in glazura 6-7 prajituri, se ia fiecare bucatica (incepand cu cea care a stat mai mult la scurs) si se trece cu partile glazurate prin ornamentul in forma de bobite, aflat intr-o farfurie, la indemana, iar bobitele se vor lipi. Odata prajiturile glazurate si decorate, se pun pe o tava si se lasa sa se usuce, la temperatura camerei, chiar pana a doua zi.Cand prajiturile s-au uscat si glazura s-a intarit, se pun in cutii inchise cu un capac si se lasa la rece.

Scoateti ouale din timp din frigider, pentru a fi la temperatura camerei cand vor fi prelucrate. Cand separati albusurile de galbenusuri aveti grija sa nu le amestecati nicicum, pentru ca atunci s-ar bate mai greu. Pentru ca blatul sa fie pufos nu aveti nevoie de adaosuri (praf de copt, sau bicarbonat). Blatul creste frumos si pufos daca respectati reteta si daca bateti compozitia intruna, pana este gata. Cand faceti glazura, trebuie sa amestecati intruna in ea cu o lingura si sa aveti grija ca la foc mai mare, compozitia poate da pe dinafara. Nu puneti esenta de rom in glazura decat atunci cand s-a mai racorit. Numarul bucatilor de prajitura este in functie de marimea patratelelor taiate din blat. Sunt mai dragute, daca sunt mai mici. De exemplu, eu le fac de maxim 2cm/2cm si intr-o tava am aproximativ 70 de prajiturele.

Prajitura Bobite colorate este foarte pufoasa, aromata si aspectuoasa. In plus, este usor de facut, numai ca trebuie rabdare pentru decorarea fiecarei bucatele.Reteta pentru aceasta prajitura imi apartine.

Desert prajitura Bobite colorate

Ingrediente

  • Pentru blat 6 oua 6 linguri de zahar tos fin 6 linguri de faina 2 linguri de ulei 1 plic de vanilie ulei pentru uns tava faina pentru tapetat tava Pentru glazura 350 grame zahar tos 3 linguri de cacao 1 pachet de unt (200 grame) 20 linguri lapte esenta de rom Pentru decor ornamente sub forma de bobite

Mod de preparare

  • Prajitura Bobite colorate este foarte pufoasa, aromata si aspectuoasa. In plus, este usor de facut, numai ca trebuie rabdare pentru decorarea fiecarei bucatele.Reteta pentru aceasta prajitura imi apartine.

Share