Deserturi

Desert prajitura Ana

Foile: se bat spuma, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat indulcitorul, galbenusurile, uleiul, iar dupa ce se adauga si faina si praful de copt, se amesteca usor, cu o spatula. Jumatate de compozitie se toarna intr-o tava de copt (a mea are 23×25 cm), pregatita cu foaie de copt, se coace la cuptorul preincalzit, la foc mic, 10-12 minute. Cealalta jumatate de compozitie se amesteca impreuna cu nuca macinata, apoi se coace si ea tot 10-12 minute. Se lasa la racit. Pentru insiropat: se prepara un ness slab, turnand 300 ml apa clocotita intr-o cana cu un pliculet de ness. Se adauga si 2 ml indulcitor. Se lasa la racit. Pentru crema: se bate cu mixerul crema mascarpone, se adauga ciocolata neagra topita pe baie de abur si racita, dar si zaharul vanilat Bourbon, omogenizand. Montare si decor: se insiropeaza delicat foile, eu nu le-am vrut foarte insiropate, de aceea nu am insistat mult. Se intinde si se niveleaza frumos crema de ciocolata. Se asaza si boabele de struguri taiate in jumatati si curatate de samburi, pentru un aspect frumos, dar si pentru un gust placut. Va recomand sa uscati boabele un pic pe un servet inainte de a le adauga peste crema. Se adauga foaia cu nuca deasupra. Apoi se orneaza cu frisca. Se da la frigider pana la servire. Timp de pregatire: 1h 30 minTimp de coacere: 24 minPortii: 12 Pofta Buna!Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/prajitura-ana.html

O prajitura de toamna, cu foi de pandispan, insiropate cu cafea, crema de ciocolata, struguri si frisca, cu dedicatie, in avans, pentru sarbatoritii zilei: Ioachim si Ana. Desigur ca o puteti pregati in orice alta zi, pentru cineva drag, pentru ca este delicioasa!

Desert prajitura Ana

Ingrediente

  • Pentru foi: 5 oua L + 1 albus, 5 ml indulcitor lichid, 75 ml ulei, 5 linguri faina, 3 linguri nuca macinata, O lingurita praf de copt Dr. Oetker, Pentru insiropat: 300 ml apa, Un plic ness (cafea solubila), 2 ml indulcitor lichid, Pentru crema: 250 crema mascarpone, 70 g ciocolata neagra, 10 g zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker, In plus: struguri, dupa gust, Pentru decor: 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

  • O prajitura de toamna, cu foi de pandispan, insiropate cu cafea, crema de ciocolata, struguri si frisca, cu dedicatie, in avans, pentru sarbatoritii zilei: Ioachim si Ana. Desigur ca o puteti pregati in orice alta zi, pentru cineva drag, pentru ca este delicioasa!

Share