Dulciuri

Desert Pound Cake cu levantica

Este un cake pufos si aromat de culoare frumoasa auriu. Lângă mine, cand eram in Italia, era un mic magazin de cofetărie cu prajituri facute de prietena mea Alessandra. O data a făcut un tort cu levantica care a fost sfârșitul lumii și asta este ceea ce propun astazi. Am adaugat in plus mierea care merge bine cu levantica si care a dat o culoare calda si un parfum minunat.
Serviti cu lapte sau cu un ceai ….un vis.
Ciao Ale !!!

Se bat ouăle și zahărul impreuna până devin o cremă omogena și spumoasa.

Se adauga laptele și untul topit și se amestecă bine.

Separat amestecam faina cu sarea. Se adauga făina, se amesteca bine pana devine omogen si fara cocoloase si dupa ce se adauga mierea, whisky, flori de leantica și coaja de lamaie.

La sfarsit adaugam si praful de copt.

Se

Desert Pound Cake cu levantica


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 200 gr faina

  • 100 gr zahar

  • 3 oua

  • 120 gr unt

  • 1/2 pliculet de praf de copt

  • 30 ml whisky

  • coaja de lamaie

  • 50 ml lapte

  • 1/2 lingurita flori de lavantica uscate

  • 3 linguri de miere

  • un praf de sare

  • miere pentru servire

Mod de preparare

  • Se bat ouăle și zahărul impreuna până devin o cremă omogena și spumoasa.

    Se adauga laptele și untul topit și se amestecă bine.

    Separat amestecam faina cu sarea. Se adauga făina, se amesteca bine pana devine omogen si fara cocoloase si dupa ce se adauga mierea, whisky, flori de leantica și coaja de lamaie.

    La sfarsit adaugam si praful de copt.

    Se imbraca forma de cozonac cu hartie de copt, se toarnă aluatul și se pune în cuptorul încălzit, la 180 de grade C, timp de 45 de minute.

    Faceti o proba cu o scobitoare pentru a vedea dacă este copt.

    Lăsați-l să se răcească și apoi tăiați, serviți cu miere și o ceașcă de lapte sau ceai.

Share