Retete de prajituri

Desert placinta taraneasca cu mere

Stiu ca mai am postat o placinta cu mere, dar blatul de la aceasta este mai special. De ce ii spun taraneasca? Pentru ca este o reteta de la tara cu ingredientele din gospodaria mamei: osanza, lapte batut, oua, faina si merele, bineinteles.

Pentru umplutura: curatam merele de coaja si interior si le dam pe razatoarea mare sau le trecem prin robot, asa cum am procedat eu, apoi le calim impreuna cu zaharul si scortisoara pana lasa sirop, la foc mediu, amestecand din cand in cand.

Ridicam de pe foc, adaugam grisul si le lasam sa se raceasca.

Pentru foi: frecam osanza cu zaharul pana d

Desert placinta taraneasca cu mere


Portii

24

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 200 gr osanza solida

  • 4 linguri zahar

  • 1 ou

  • 300 ml lapte batut(iaurt de tara)

  • sare

  • esenta de vanilie

  • 1/2 lingurita bicarbonat

  • 1/2 plic praf de copt

  • 450-500 g faina

Mod de preparare

  • Pentru umplutura: curatam merele de coaja si interior si le dam pe razatoarea mare sau le trecem prin robot, asa cum am procedat eu, apoi le calim impreuna cu zaharul si scortisoara pana lasa sirop, la foc mediu, amestecand din cand in cand.

    Ridicam de pe foc, adaugam grisul si le lasam sa se raceasca.

    Pentru foi: frecam osanza cu zaharul pana devine spumoasa, apoi adaugam oul, sarea, esenta si laptele batut in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul.

    Omogenizam, apoi incepem sa incorporam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

    Il acoperim cu folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.

    Apoi impartim aluatul in doua parti si intindem prima foaie, o asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei, punem compozitia de mere peste ea si acoperim cu a doua foaie pe care o intepam din loc in loc cu o furculita.

    Eu am folosit o tava de 26/36 cm.

    Dam tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, pana cand se coloreaza placinta frumos la suprafata.

    Apoi lasam la racit si o portionam.

    Pudram cu zahar cu aroma de vanilie si scortisoara.

Share