Retete de prajituri

Desert placinta cu iaurt si sirop de portocala

O placinta foarte buna care la noi a disparut din farfurie imediat. 

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia de oua cu iaurt.

Se unge o tava cu ulei si se pune  foaia de placinta oprita.

Compozitia cu iaurt se pune in tava peste foaia intreaga si se acopera cu colturile acesteia, apoi se da

Desert placinta cu iaurt si sirop de portocala


Portii

20

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj de 400 g

  • 5 oua

  • 250 g zahar

  • 200 g ulei

  • esenta de portocale

  • zeama de la o portocala

  • 6 linguri de zahar

  • 400 g iaurt

Mod de preparare

  • Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia de oua cu iaurt.

    Se unge o tava cu ulei si se pune  foaia de placinta oprita.

    Compozitia cu iaurt se pune in tava peste foaia intreaga si se acopera cu colturile acesteia, apoi se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana cand trece testul cu scobitoarea (aproximativ 30-35 de minute).

    Se pregateste siropul pentru placinta: se caramelizeaza 6 linguri de zahar, iar cand incepe sa se faca maro, se adauga 200 ml apa calda si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de la o portocala si se mai lasa pe foc inca 1-2 minute sa clocoteasca.

    Placinta se scoate din cuptor si imediat turnam peste ea uniform siropul si o lasam sa-l absoarba bine. Se lasa la racit si apoi se portioneaza. Este foarte aromata, delicioasa!

    Pofta buna!

Share