Deserturi

Desert placinta cu banane si crema de migdale

Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale, nuca de cocos, romul si pudra de migdale.Taiati banana in rondele fine si turta dulce in bucatele.Asezam foile de aluat de foietaj, pe hartie de copt.Pe prima foaie punem crema in mijloc si ascundem figurina.Deasupra puneti feliile de banana si turta dulce.Acoperim cu a 2 a foaie, taiem marginile si sudam. Decoram cu aluatul ramas.Ungeti placinta cu galbenusul de ou batut..Punem placinta 20 minute la rece pana se incinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200 C, apoi reducem la 180 C si coacem inca 30 de minute.Faceti gauri cu o scobitoare sau un semineu dn hartie de copt in centru.Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 16 Celsius).

In Franta, in luna ianuarie, cu ocazia Epifaniei, se serveste un fel de placinta numita la galette des rois, care pe vremuri era impartita in tot atatea felii cati comeseni erau, plus una. Felia suplimentara, denumita a Bunului Dumnezeu sau a Fecioarei, era oferita primului sarac care aparea in fata familiei.Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in inter

Desert placinta cu banane si crema de migdale

Ingrediente

  • pentru o placinta 2 foi de aluat foietaj 80 g turta dulce – 4 felii 1 banana 70 g pudra de migdale 30 g nuca de cocos rasa 100 g zahar 100 g unt 2 oua 1 lingura de rom 1 galbenus de ou

Mod de preparare

  • In Franta, in luna ianuarie, cu ocazia Epifaniei, se serveste un fel de placinta numita la galette des rois, care pe vremuri era impartita in tot atatea felii cati comeseni erau, plus una. Felia suplimentara, denumita a Bunului Dumnezeu sau a Fecioarei, era oferita primului sarac care aparea in fata familiei.Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in interiorul placintei, iar cel dintre meseni care va descoperi figurina in portia sa va fi regele zilei.Este servita aproape toata luna ianuarie si o puteti gasi in diverse variante.Iata o varianta creola cu banana, rom, nuca de cocos si turta dulce.Am facut 2 placinte una rotunda si una dreptunghiulara. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/placinta-cu-banane-si-crema-de-amande.html

Share