Deserturi

Desert piscot glazurat cu nuca

Se separa ouale, albusul de galbenus. Se bat albusurile spuma pana cand se poate intoarce castronul deasupra capului, iar albusul sta tare.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga pe rand cate un galbenus de ou si se bate cu mixerul mai departe. Se adauga uleiul cele 6 linguri, se incorporeaza apoi ingredientele uscate ( faina si praful de copt amestecate in prealabil) pest

Desert piscot glazurat cu nuca

Ingrediente

  • 1 cana si jumatate de faina 1 cana si jumatate de zahar 6 oua 6 linguri de ulei 2 lingurite de praf de copt 1 esenta de rom sau de cafea visine fara samburi din borcan pentru glazura : 120 gr de ciocolata neagra 8 linguri de smantana pentru frisca 1 cana de zahar pudra 1 esenta de cafea un varf de cutit de unt 1 lingura de nuca macinata 1 lingura de nuca de cocos

Mod de preparare

  • Se separa ouale, albusul de galbenus. Se bat albusurile spuma pana cand se poate intoarce castronul deasupra capului, iar albusul sta tare.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga pe rand cate un galbenus de ou si se bate cu mixerul mai departe. Se adauga uleiul cele 6 linguri, se incorporeaza apoi ingredientele uscate ( faina si praful de copt amestecate in prealabil) peste cele lichide, amestecand cu o lingura de lemn usor sa se incorporeze. Se adauga si visinele scurse bine.Se ia o tava se unge cu ulei, se pune hartie de copt si se toarna compozitia in forma pentru a se coace timp de 45 de minute.Inainte cu 5 minute de a scoate checul din cuptor, ne apucam de preparatul glazurii. Se pune ciocolata si untul intr-un bol pe baie de aburi pana cand se topeste, apoi se adauga smantana pentru frisca, zaharul si esenta de cafea, amestecandu-se repede. Se toarna peste checul fierbinte, lasandu-se sa se intinda in voie peste totPresaram nuca macinata impreuna cu cea de cocos si se lasa la racit.

    daca se folosesc oua de casa el va fi mai galben

Share