Deserturi

Desert pasca cu branza dulce

Este preferabil ca inainte de a va apuca de treaba, sa pastrati ingredientele 1-2 ore la temperatura camerei. Faina se cerne intr-un castron mai mare. Se adauga un praf de sare.Intr-un castronel, se faramiteaza drojdia proaspata. Se adauga o lingurita cu zahar si putina apa calduta. Se lasa sa se activeze.Separat, se pune la incalzit laptele, se adauga zaharul brut, untul si se amesteca usor pana se topesc. Se da deoparte.In mijlocul fainii, se face un locas, se adauga drojdia, se amesteca usor, se adauga laptele caldut, ouale, smantana si se amesteca cu o lingura de lemn, apoi se framanta cu mana, adaugand uleiul, pana se omogenizeaza si se obtine un aluat dens, elastic. Se acopera cu un stergar curat, apoi se lasa intr-un loc caldut.Separat, intr-un vas, se faramiteaza branza de vaci. Se adauga mascarpone si zaharul. Se amesteca energic pana la omogenizare, apoi se adauga ouale si coaja de lamaie rasa. Se amesteca si se lasa la rece. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.Se pregatesc doua forme de copt rotunde, cu diametrul de 18-20 cm.Pe blatul infainat, se rastoarna aluatul si se framanta usor sa iasa aerul.Se imparte in doua jumatati. Fiecare portie de aluat se imparte in alte doua jumatati. Eu am preferat sa le pregatesc in doua moduri, una cu umplutura pe mijloc, cealalta cu compozitia de branza in interiorul aluatului.Se intinde o parte sub forma de disc, se asaza in forma de copt, se inalta aluat si pe peretii tavii. Se toarna jumatate din compozitia de branza, se niveleaza frumos.Din cealalta portie de aluat, se formeaza 3 snururi lungi si subtiri care se impletesc frumos. Acest cordon se asaza de jur imprejurul compozitiei de branza.Din cealalta jumatate de aluat, se portioneaza in alte jumatati. Se intind in strat egal, in forma dreptunghiulara. Se intinde din compozitia de branza (pastrand si pentru celalalt), se ruleaza.Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate, se intinde compozitie de branza, se ruleaza. Cele doua aluaturi se impletesc, se rasucesc si se asaza in cealalta forma de copt.Ambele tavi se mai lsa 10 minute acoperite cu un stergar curat, apoi se coc in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, functia coacere sus si jos, cu ventilatie, timp de 40-50 minute.Se scot, se lasa la temperat, apoi se scot din forme si se pudreaza cu zahar vanilat.Sper sa va fie de folos aceasta reteta de pasca cu branza si aluat de cozonac.

eu folosesc smantana in aluat, iese mai gustos. puteti unge cu ou batut pasca cu cateva minute inainte de a o scoate din cuptor.

Sunt convinsa ca fiecare are o reteta proprie pentru aluatul de pasca sau de cozonac.Astazi va impartasesc si varianta mea, cu doua moduri de impletire. Sarbatori cu bine!

Desert pasca cu branza dulce

Ingrediente

  • 550 gr faina alba de grau un praf de sare 15 – 20 gr drojdie proaspata 1 lgta zahar brut 200 – 250 ml lapte caldut 200 gr smantana grasa 3 oua de gaina 80 gr zahar 50 gr unt umplutura: 500 gr branza dulce de vaci 100 gr zahar brut 2 oua 100 gr mascarpone coaja de lamaie netratata 50 ml ulei

Mod de preparare

  • Sunt convinsa ca fiecare are o reteta proprie pentru aluatul de pasca sau de cozonac.Astazi va impartasesc si varianta mea, cu doua moduri de impletire. Sarbatori cu bine!

Share