Deserturi

Desert ochelari cu gem

Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele si lasi sa creasca 15 minute la loc caldut. Cerni faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, margarina topita, zaharul si maiaua. Framanti un aluat potrivit de tare.Pentru umplutura, bati albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugi nuca macinata si amesteci usor cu o lingura de lemn.Intinzi aluatul intr-un dreptunghi,

Desert ochelari cu gem

Ingrediente

  • Pentru aluat: 10 g drojdie 3 linguri zahar pudra 300 g faina 2 linguri lapte caldut 4 galbenusuri 120 g margarina Pentru umplutura: 4 albusuri 1 plic zahar vanilat 100 g zahar 100 g nuca macinata 200 g gem de capsuni

Mod de preparare

  • Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele si lasi sa creasca 15 minute la loc caldut. Cerni faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, margarina topita, zaharul si maiaua. Framanti un aluat potrivit de tare.Pentru umplutura, bati albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugi nuca macinata si amesteci usor cu o lingura de lemn.Intinzi aluatul intr-un dreptunghi, cat marimea unei tavi si intinzi gemul de capsuni. Laturile mari le rulezi spre centrul dreptunghiului, lasand mijlocul gol. Asezi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe mijloc, pui umplutura de nuca. Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

Share