Retete de prajituri

Desert negresa fitoasa (de post)

M-am inspirat de la Gaby, a ei cica era ”cea mai buna negresa de post’, a mea mai este si fitoasa, ca sa fiu mai cu mot….:)))) ea a folosit ca masura o cana -250 ml, eu m-am dat in barci si am cantarit ingredientele, pe ici pe colo, am schimbat si gemul, musai sa fie si ca la mine, nu numai ca la Gaby….prajitura a ajuns la un eveniment, nu prea vesel, dar ce sa-i faci, asa-i viata asta, plina cu de toate…..
https://www.bucataras.ro/retete/cea-mai-buna-negresa-de-post-72215.html

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 36/24 cm.

Intr-un castron, am pus apa, dulceata de zmeura, zaharul, am amestecat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat uleiul, cacaua si stafidele, am adaugat sarea. Separat am amestecat praful de copt cu bicarbonatul si l-am stins cu zeama de lamaie, amestecul l-am adaugat in castron, am amestecat bine, apoi am adaugat si nu

Desert negresa fitoasa (de post)


Portii

32

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 250 g zahar

  • 1 borcan de 400 g cu dulceata de zmeura

  • 360 ml apa minerala

  • 125 ml ulei de masline

  • 100 g cacao

  • 1 plic praf de copt

  • 1 ligurita bicarbonat

  • zeama de la o lamaie nu foarte mare

  • un varf de cutit cu sare roz de Himalaya

  • 200 g stafide ( amestec, aurii si brune)

  • 200 g nuca macinata

  • cca 450 g faina

Mod de preparare

  • Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 36/24 cm.

    Intr-un castron, am pus apa, dulceata de zmeura, zaharul, am amestecat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat uleiul, cacaua si stafidele, am adaugat sarea. Separat am amestecat praful de copt cu bicarbonatul si l-am stins cu zeama de lamaie, amestecul l-am adaugat in castron, am amestecat bine, apoi am adaugat si nuca macinata, la final, am adaugat faina. Am rasturnat amestecul in tava  tapetata cu hartie de copt, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit, sub tava am bagat un ibric cu apa, sa nu se arda pe fund prajitura. Este gata cand trece testul scobitorii, deasupra este lucioasa.

    Se scoate din cuptor se lasa sa se racoreasca putin, apoi o portionam….pe langa ca este cea mai buna, este si cea mai fitoasa…ulei de masline de Marsala ( facut de cumnata mea din maslinii din curte), sare roz de Himalaya de la bucataras dragalas…..ce sa mai fite de fite…..:)))))) era sa uit cea mai buna dulceata de zmeura, cunoscatorii care au mancat de la mine stiu ce zic, de fapt ei au zis ca-i cea mai cea…..Apropo, n-am cele mai reusite poze, din motive tehnice, sunt devoratoare de aparate foto, le uzez la maxim, pana isi dau duhul, deci am facut si eu poze cu resuscitari de aparate…..:))))

     

Share