Deserturi

Desert melcisori cu branza dulce

Se mixeaza spuma untul moale (cu un praf de sare), se adauga apoi oul. Dupa ce s-a omogenizat, se adauga faina si bicarbonatul. Se framanta cat sa se omogenizeze, nu mai mult, ca sa nu isi piarda fragezimea. Aluatul obtinut se ambaleaza in folie alimentara si se pune la frigider, 15-20 minute.Intre timp, se pregateste umplutura de branza.* Eu am folosit branza de vaci de casa, nu foarte cremoasa, si din acest motiv, am ales sa o spumez cu ricotta. Puteti folosi crema de branza sau o puteti pregati in casa, dupa placul vostru. In compozitia de branza, se adauga zaharul, un ou, coaja de portocala si se omogenizeaza.Se da la rece pana se prepara fursecurile.Se preincalzeste cuptorul. Se tapeaza o tava mare cu hartie de copt.Se scoate aluatul de la rece. Se intinde sub forma dreptungiulara, intre doua hartii de copt, astfel nu se va lipi si nici nu va fi nevoie de faina in plus.Se scoate umplutura de branza de la rece, se intinde in strat uniform pe toata suprafata aluatului, apoi se ruleaza strans pe latura cea lunga. Rulada astfel obtinuta se imbraca in hartia de copt si se pune in frigider, timp de 10 minute. Se va portiona mai usor daca sta inainte la rece.Se scoate apoi, se taie felii potrivite, se asaza in tava la mica distanta intre ele. Se coc in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, timp de 15-20 minute. Cand devin rumene, se scot din cuptor si se lasa la temperat. Abia dupa ce s-au racit de tot, se pudreaza cu zahar vanilat.Sunt perfecte alaturi de o cana cu ceai, lapte sau pentru pachetelul de scoala/ servici. Sa va fie de folos!

Aluat fraged si umplutura cremoasa si dulce.Un dulce rapid si gustos pentru oricare moment al zilei, alaturi de un ceai sau o cana cu lapte.

Desert melcisori cu branza dulce

Ingrediente

  • aluat: 100 gr unt 200 gr faina de grau un praf sare 1 vr cutit bicarbonat de sodiu 1 ou 3 lg indulcitor din stevie umplutura: 100 gr branza de vaci 100 gr ricotta 1/2 lgta coaja uscata de portocale 2 lg indulcitor 1 ou decor: zahar pudra

Mod de preparare

  • Aluat fraged si umplutura cremoasa si dulce.Un dulce rapid si gustos pentru oricare moment al zilei, alaturi de un ceai sau o cana cu lapte.

Share