Dulciuri

Desert inghetata tiramisu

Galbensurile le mixam cu zaharul pana ce se dizolva, adaugam amidonul, laptele caldut, amestecam bine si punem pe foc pana ce se ingroasa, amestecand continuu cu telul, adaugam esenta, amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam mascarponele si omogenizam.

Crema de lapte o impartim in 2 vase, in una adaugam 2 linguri cacao si plicul

Desert inghetata tiramisu


Portii

8

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 6 galbenusuri

  • 200 g zahar

  • 2 linguri amidon

  • 500 ml lapte

  • 250 ml frisca

  • 200 g mascarpone

  • 3 linguri cacao

  • 1 plic 3 in 1

  • 200 ml cafea

  • 300 g piscoturi

  • esenta de rom

Mod de preparare

  • Galbensurile le mixam cu zaharul pana ce se dizolva, adaugam amidonul, laptele caldut, amestecam bine si punem pe foc pana ce se ingroasa, amestecand continuu cu telul, adaugam esenta, amestecam bine si lasam sa se raceasca.

    Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam mascarponele si omogenizam.

    Crema de lapte o impartim in 2 vase, in una adaugam 2 linguri cacao si plicul de 3 in 1, amestecam adaugam 1/2 din compozitia de mascarpone si amestecam bine.

    Crema de lapte ramasa o amestecam cu crema de mascarpone oprita.

    Intr-o caserola, adaugam crema de laptele, crema de cafea, piscoturile rupte si inmuiate in cafea, pudram cu cacao, repetam cu crema pana ce termina, ultimul strat sa fie de piscoturi si cacao.

Share