Deserturi

Desert inghetata cu Nutella

Intr-un vas mai mare, amestecam laptele condensat cu nutella, pana la omogenizare. Intr-un alt vas, punem frisca lichida si o mixam pana devine cremoasa, nu trebuie sa obtinem o spuma, cum este frisca, sa fie usor lichida, dar cremoasa. Din frisca cremoasa obtinuta, adaugam putin cate putin in vasul cu laptele condensat si nutella, apoi amestecam bine pana obtinem crema de inghetata.

Desert inghetata cu Nutella

Ingrediente

  • 300 g lapte condensat 200 g crema de ciocolata (ex. nutella) 500 ml frisca lichida neindulcita (rece, tinuta la frigider) 2 cutii de carton goale (eu am avut de suc) bete de inghetata (optional) bucati de alune (optional)

Mod de preparare

  • Intr-un vas mai mare, amestecam laptele condensat cu nutella, pana la omogenizare. Intr-un alt vas, punem frisca lichida si o mixam pana devine cremoasa, nu trebuie sa obtinem o spuma, cum este frisca, sa fie usor lichida, dar cremoasa. Din frisca cremoasa obtinuta, adaugam putin cate putin in vasul cu laptele condensat si nutella, apoi amestecam bine pana obtinem crema de inghetata. Turnam usor compozitia rezultata in cutiile de carton spalate, uscate si taiate la gura, apoi le dam la congelator pentru a doua zi. Pentru servire, se pot taia patrate de marime dorita, cu tot cu carton, iar in centrul patratului facem o adancitura cu un cutit pentru a pune batul, apoi cu un foarfece, taiem usor cartonul, il inlaturam si pe urma presaram bucati de alune sau ce va place. O alta varianta pentru servire: se taie inghetata in patrate, se asaza pe o farfurioara si se glazureaza cu ciocolata lichida si bucati de alune. A treia varianta: patratul de inghetata taiat se poate aseza intre doua foi de napolitana.Oricum ar fi, este excelenta pentru zilele calduroase de vara.

Share