Deserturi

Desert inghetata cu ciocolata si mango

Intr-o cratita, punem laptele, zaharul, amidonul, margarina. Amestecam, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, lasam sa se raceasca dupa care amestecam cu laptele condensat, mango si ciocolata taiata cubulete.Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de lapte, amestecam si turnam intr-un vas pe care il vom da la congelator cateva ore.Scoatem inghetata 10

Desert inghetata cu ciocolata si mango

Ingrediente

  • 300 g frisca 3 linguri lapte condensat 300 ml lapte 1 lingura amidon 2 linguri zahar 2 linguri margarina 100 g mango (desihidratat) 100 g ciocolata

Mod de preparare

  • Intr-o cratita, punem laptele, zaharul, amidonul, margarina. Amestecam, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, lasam sa se raceasca dupa care amestecam cu laptele condensat, mango si ciocolata taiata cubulete.Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de lapte, amestecam si turnam intr-un vas pe care il vom da la congelator cateva ore.Scoatem inghetata 10 min si cu lingura formam bile de inghetata, le dam din nou la congelator 10 min.Eu am oprit aluat de fursecuri (voi puteti folosi felii de cozonac sau de pandispan), am invelit fiecare bila de inghetata in aluat, le-am tavalit prin faina dupa care le-am prajit in baie de ulei.Le scoatem pe un servetel absorbant si servim imediat.

Share